Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

διασπορά ψευδών ειδήσεων

Στην χτεσινή "Καθημερινή" δημοσιεύτηκε ένα άρθρο με τίτλο "διασπορά της βίας στην Αττική". Μεταξύ άλλων γράφει: "Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει στην «Κ» ότι οι κατά καιρούς επιχειρήσεις «σκούπα» στην περιοχή των Εξαρχείων οδήγησαν σε διασπορά των πυρήνων αντιεξουσιαστών σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Η δράση τους αναπτύσσεται γύρω από στέκια σε περιοχές των δυτικών προαστίων, του Πειραιά κ.ο.κ."

Ας αναφέρουμε λοιπόν ότι τα στέκια και οι ομάδες των Δυτικών προαστίων υπάρχουν πολύ πιο πριν από τις επιχειρήσεις "σκούπα" στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι καταβολές τους βρίσκονται σε μια πολιτική βούληση για δράση στη γειτονιά και δεν είναι αποτέλεσμα της όποιας κρατικής κατασταλτικής στρατηγικής. Ο τρόπος που τα εγχειρήματα αυτά στοχοποιούνται κάθε φορά κάτω από τίτλους του στυλ "διασπορά της βίας" κλπ, ο τρόπος που εξαφανίζεται κάθε πολιτικό τους περιεχόμενο, αποσιωπούνται καταβολές, δράσεις, επιλογές και εμφανίζονται ως αντανακλαστικές κινήσεις απέναντι στην καταστολή, καταδεικνύει το μέγεθος της ενόχλησης που νιώθουν οι πραιτωριανοί και οι εντολοδότες τους.

Το θέμα δεν είναι ότι το Σύστημα φαίνεται να χάνει σε προσχήματα και ιδιαίτερα μετά τον Δεκέμβρη να μην μπορεί να πείσει για την αναγκαιότητά του

Το θέμα είναι αν εμείς θα νικήσουμε στα μεγάλα διακυβεύματα της αυτοργάνωσης, της αλληλεγγύης και της ρήξης!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το κάθε παπαγαλάκι της ασφάλειας και φυσικά το κάθε επιτελείο της ασφάλειας θα πρέπει να γνωρίζει πως όταν στοχοποιεί με τον ιδιαίτερό του τρόπο χώρους και στέκια αναρχικών συμμετέχει στην στρατηγική των παρακρατικών μηχανισμών που κυοφορούν μέσα στις δομές των υπουργείων της καταστολής. Οι καθόλου τυχαίες και πάντα πολύ αφαιρετικές στοχοποιήσεις δεν μπορούν να φοβίσουν όσους κι όσες έχουν κάνει τις επιλογές τους εδώ και δεκαετίες. Το αντίθετο. Ανοίγουν πάντα νέα, μεγαλύτερα και περισσότερο αδιάλλακτα μέτωπα αμφισβήτησης και ρήξης απέναντι στην Εξουσία. Το πείσμα των καιρών το υποδηλώνει.
Ένας "στεκιώτης".

Σύντομο ανέκδοτο:

Σύντομο ανέκδοτο:
Φεύγουν οι πυλώνες της ΔΕΗ από το Αιγάλεω