Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Aντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Εσταυρωμένου σήμερα 6μμ

Μετά και τα τελευταία γεγονότα, με τις επιθέσεις φασιστοειδών σε πακιστανούς μετανάστες στην περιοχή μας, οι απαντήσεις στο δρόμο πρέπει να είναι άμεσες και αποφασιστικές. Καλούμε σε συγκέντρωση στην πλατεία Εσταυρωμένου σήμερα στις 6μμ για να διαμηνύσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτά τα παιχνίδια δεν θα περάσουν. Μπάτσοι που πυροβολούν νεολαίους και μη, που επιτίθενται και τραυματίζουν διαδηλωτές, παρακρατικές χειροβομβίδες σε στέκια μεταναστών, επιθέσεις και πλιάτσικα σε μετανάστες στις γειτονιές από φασιστοειδή προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κοινωνικό κλίμα φόβου και υποταγής.

Όλοι σήμερα στην πλατεία Εσταυρωμένου στις 6μμ

NO PASARAN!

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αιγάλεω

[1μμ. Στο 2ο ΑΤ Αιγάλεω βρίσκονται αυτή την ώρα 2 Έλληνες, ο Χαρίσης Κυπριανός 21 χρονών, ιδ. υπάλληλος και ο Χαρμπουτλί Ελ 22 χρονών, εργάτης, αιγυπτιακής καταγωγής με ελληνική ταυτότητα, καθώς και 3 πακιστανοί μετανάστες. Μόλις έφτασε το περιπολικό στον τόπο της σύγκρουσης οι δύο έλληνες υπέδειξαν ως επιτιθέμενους τους 3 πακιστανούς που κρατούσαν ξύλα για να αμυνθούν στα 15 περίπου φασιστοειδή που διέφυγαν. Χτυπημένοι πακιστανοί αναγνώρισαν στο τμήμα τους 2 έλληνες ως υπαίτιους της επίθεσης εναντίον τους. Όλοι μαζί περνούν από το αυτόφωρο σήμερα στις 5 το απόγευμα, οι 2 έλληνες με το κακούργημα της σύστασης σε συμμορία και ίσως την πρόκληση βαριά σκοπούμενων σωματικών βλαβών καθώς και την ληστεία και οι 3 πακιστανοί με πλημμελήματα επειδή κρατούσαν τα ξύλα...]

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tι φασιστικη και ρατσιστικη επιθεση ρε παιδια?? Αφου στους επιτιθεμενους ηταν και Αιγυπτιος.
Ελεος δηλαδη..

Ανώνυμος είπε...

Αιγυπτιακής καταγωγής με ελληνική υπηκοότητα θες να πεις...
Και αυτό τι σημαίνει;
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Χίτλερ είχε και εβραϊκή καταγωγή (από πλευράς της μάνας του)...

Ανώνυμος είπε...

η πραξη μιλαει απο μονη της.δεν ειναι τυχαια αψιμαχια,ουτε κλοπη,ουτε ξυλοδαρμος.η στοχευση των προσωπων(πακιστανοι δεχτηκαν επιθεση και τις 3 μερες,οχι περαστικοι, ουτε γιαγιαδες και παππουδες),δειχνει τις φασιστικες διαθεσεις των επιτιθεμενων...
αλλωστε και στη χρυση αυγη το 1998 ειχαν οργανωθει αλβανοι οπως ομολογουσε το πρωην πρωτοπαλληκαρο της,χαρης κουσουμβρης...

-«Φωνάζαμε "έξω οι ξένοι", αλλά το 1997 οργανώθηκαν σε μας 4 Αλβανοί»."

Ανώνυμος είπε...

Ta paidia einai gnosta kai itan ti lathos stigmi se lathos topo!!!
As min katadikazoume etsi efkola kapoious gia fasistes kai akrodeksious.
Einai aploi ergazomenoi pou kamia sxesi den exoun oute me politiki oute me simmories...Pragamtika!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι συγκεκριμένοι αναγνωρίστηκαν από τους ίδιους τους πακιστανούς. Στην αρχή ισχυρίστηκαν στην αστυνομία ότι τους χτύπησαν οι 3 πακιστανοί, προσήχθησαν όλοι μαζί και εκ των υστέρων οι συγκεκριμένοι πακιστανοί κατηγορήθηκαν για οπλοκατοχή...Στο τμήμα όμως πήγαν οι χτυπημένοι και ληστευθέντες πακιστανοί οι οποίοι δεν είχαν κανένα λόγο να χρεώσουν όπου νά' ναι αυτά που έπαθαν.

Και, επίσης, σε ποιούς τα παιδιά είναι γνωστά;
Για γράψτε δυο λόγια παραπάνω...

Ανώνυμος είπε...

Δεν τους ξέρω προσωπικά. Έτυχε να είναι γνωστοί αξιόπιστων (και αντιφασιστών φίλων).
Αυτό που λές το ξέρω.
Τα παιδιά τα πήγαν στο τμήμα που είχαν μαζευτεί πολλοί Πακιστανοί και σύλλογοι προστασίας μεταναστών (μακάρι να υπάρχουν πάντα) που απαιτούσαν παραδειγματική τιμωρία κτλ (φαντάζεσαι τι γινόταν...). Κάποιος Πακιστανός φώναξε οτι αναγνώρισε τον έναν και ξαφνικά τον αναγνώρισαν πολλοί(!)...

Μη νομίζεις οτι είναι και πολύ δύσκολο να μπλέξεις έτσι άσχημα...

Ελπίζω απλά να φανεί η αλήθεια στην πορεία. Δέν είναι σωστό που βγήκαν έτσι απλά τα ονόματα παιδιών στη φόρα...

Ανώνυμος είπε...

Τα ονόματα δεν βγήκαν έτσι απλά στη φόρα. Τα άτομα αυτά βρέθηκαν στο σημείο της σύγκρουσης και ισχυρίστηκαν ότι τους χτύπησαν οι πακιστανοί. Μετά αναγνωρίστηκαν... Τίποτε δεν αμφισβητεί τη σχέση τους με την επίθεση. Το ότι είναι γνωστοί αντιφασιστών δεν συνιστά εγγύηση ότι δεν είναι αυτοί που επιτέθηκαν. Η ασυλία και η απαλλαγή ευθυνών όταν χτυπιούνται οι τελευταίοι των τελευταίων σε αυτή την κοινωνία πρέπει να πάψει. Τα ονόματα δεν έχουν να κάνουν με την ποινική ευθύνη (που μας είναι αδιάφορη) αλλά με την κοινωνική ευθύνη. Την κοινωνική αποπομπή. Οι μόνοι που χαίρονται και στηρίζουν τέτοιες επιθέσεις είναι οι υπάνθρωποι φασίστες κι αυτό δεν είναι τυχαίο.
Εδώ είμαστε και βλέπουμε (σ)τη συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

Οπότε αμφιβάλλεις οτι υπάρχει περίπτωση να ήταν άσχετοι?

Αμφιβάλλεις οτι μπορεί όποιος τους αναγνώρισε να το έκανε εν βρασμό ζητώντας παραδειγματική τιμωρία? Ένα παράδειγμα? Λές οτι όποιος είναι μετανάστης είναι πάντα "σωστός" και δίκαιος?

Αμφιβάλλεις οτι με το να δημοσιοποιούμε τα ονόματά τους με τα δικά μας ελλειπή στοιχεία μπορεί να "χαραχτηριστούν" άδικα για όλη τους τη ζωή (αν όντος είναι αθώοι)?

Αυτό που πρέπει να πάψει πραγματικά είναι να πάψουν να δικάζουν οι μπάτσοι. Αλλα αλοίμονο στον κόσμο που θέλουμε να αλλάξουμε αν αρχίσουμε και εμείς να δικάζουμε σαν "αγανακτισμένοι πολίτες"...

Ανώνυμος είπε...

Μπερδεύεις τα πράγματα. Εκείνο για το οποίο αμφιβάλλω είναι ότι πρόκειται για οργανωμένους φασίστες (εξ ου και ο όρος φασιστοειδή). Από κει και πέρα επειδή τυχαίνει να γνωρίζω μερικά πράγματα οι πακιστανοί δεν αναγνώρισαν όποιον τους δείξαν. Πρόκειται για ένα παρεάκι 15 ατόμων που έχει ταλαιπωρήσει τους πακιστανούς επειδή τους έχει θεωρήσει "εύκολη λεία". Στεκόμαστε λοιπόν εκεί. Οι κραυγές του "Αιγύπτιου" στο στυλ: "εμένα θα μου πείτε για ρατσισμό;" έρχονταν σε αντιδιαστολή με τις ρατσιστικές κραυγές της μάνας του "ελληνα" εναντίον των ξένων... Ωστόσο, μέσα σ' αυτόν τον χυλό υπάρχουν ευθύνες. Αλληλεγγύη σημαίνει να μπούμε στη θέση των πακιστανών γιατί δεν ήταν αυτοί που επιτέθηκαν και πλιατσικολόγησαν... και είναι αυτοί που τους αλλάζουνε την παναγία κυριολεκτικά κάθε λεπτό της μέρας. Παίρνουμε θέση γι' αυτές τις ευθύνες. Εσύ τί έχεις να μας πεις; Κατανοούμε την λούμπεν κατάσταση των 2 προφυλακισμένων αλλά δεν δικαιολογούμε την ρατσιστική τους συμπεριφορά. Σ' αυτήν στεκόμαστε στο προκείμενο. Λοιπόν;

Ανώνυμος είπε...

Ούτε τις κραυγές κοιτάω ούτε τίποτα. Ποιός ένοχος λέει οτι είναι ένοχος?

Συμφωνούμε με όλα περι ρατσισμού και τιμωρίας του, οπότε ας μή μιλάμε για αυτό προς το παρόν.

Απλά μην είσαι τόσο σίγουρος οτι τα 2 παιδιά είναι μπλεγμένα. Κάτι μου λέει οτι υπάρχει άλλοθι για τα παιδιά την ώρα της επίθεσης, αλλα βλακωδώς φοβούνται να καταθέσουν οι της περιοχής ;-).
Ελπίζω να τους καλέσει ο ανακριτής (με το ζόρι).

Χρυσαυγίτες δεν είναι σίγουρα. Πότε έχεις ακούσει να συλλαμβάνουην χρυσαυγίτες :-)).

Ανώνυμος είπε...

Είπα και παραπάνω ξέρουμε ήδη ότι δεν είναι χρυσαυγίτες.
Αυτά περί άλλοθι που αναφέρεις είναι λίγο περίεργα...
Και δεν μας πείθουν (αν σε ενδιαφέρει η άποψή μας).
Κινούμαστε προσεκτικά και σ' αυτήν την ιστορία μια και ποτέ δεν είχαμε την πρεμούρα να κάνουμε φτηνές ασκήσεις αντιρατσισμού.

Ανώνυμος είπε...

Γενικά καλά κάνεις που είσαι καχύποπτος.
Ας ελπίσουμε οτι θα βρεθούν οι κάθε ένοχοι τέτοιου είδους επιθέσεων.

Ανώνυμος είπε...

Το συμπέρασμα ότι οι δύο συλληφθέντες κρατούμενοι είναι ρατσιστές και ανήκουν σε ρατσιστική συμμορία είναι τουλάχιστον βιαστικό και μακριά από αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Για όποιον γνωρίζει αυτά τα δύο παιδιά, την καθημερινότητα τους, το εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον τους, οι κατηγορίες του ρατσιστή και του φασίστα είναι εντελώς άδικες και προκαλούν αγανάκτηση. Για μένα είναι η ίδια αγανάκτηση και οργή που προκαλεί κάθε πραγματικά ρατσιστική επίθεση εναντίων μεταναστών όπως και κάθε επίθεση εναντίον κάθε συνειδητοποιημένου πολίτη που αντιστέκεται σε αυτά τα φαινόμενα, είτε αυτή η βία προέρχεται από τους μηχανισμούς κ του αστικού κράτους είτε από οργανωμένες ή όχι ομάδες φασιστών.

Κατά την γνώμη μου τα συγκεκριμένα γεγονότα δεν έχουν καμία βάση στο ρατσισμό και αν μένει να αποδειχτεί κάτι στη δίκη που θα γίνει, αυτό είναι το αβάσιμο των ποινικών κατηγοριών περί των ληστειών και των ξυλοδαρμών από τα συγκεκριμένα παιδιά.

Έχει ακουστεί επανηλειμένως ότι τα παιδιά προέρχονται από εργατικές οικογένειες που δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης που οι περισσότεροι από εμάς επίσης βιώνουν. Για την οικογένεια του ενός, του παιδιού αιγυπτιακής καταγωγής, μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα και να δηλώσω ότι μπορεί να φαίνεται ότι δεν έχει ταξική συνείδηση και να μην έχει συμμετοχή σε αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος, όμως αυτό από μόνο του επίσης δεν αρκεί για να τους χαρακτηρίσει ρατσιστές και φασίστες καθώς οι ίδιοι έχουν αποτελέσει σε πολλές περιπτώσεις θύματα ρατσιστικής συμπεριφοράς. Έχω σταθεί δίπλα σε αυτό το παιδί και αυτήν την οικογένεια συχνά σε διάφορες περιπτώσεις, όπου ο ίδιος ή άλλα μέλη της έχουν πέσει θύματα ρατσιστικής συμπεριφοράς από «όργανα εξουσίας» ή αγανακτισμένους ελληναράδες ή αφεντικά της δουλειάς του, και πάντα θα στέκομαι δίπλα σε κάθε συμπολίτη μου ανεξαρτήτως εθνικότητας, καταγωγής και χρώματος που θα πέφτει θύμα τέτοιου είδους συμπεριφορών. Πρόκειται για παιδί που συνήθως βρίσκω να δουλεύει με τον πατέρα του, είναι ακούραστος και από μικρός έχει μάθει να φέρεται σπαθάτα και ξεκάθαρα κόντρα στην εύκολη λογική του λαμόγιου και της ψευτομαγκιάς, με σεβασμό στον εαυτό του και στους γύρω του, με ακούραστη ενέργεια και ένα δημιουργικό μυαλό που ξέρει να ακούει και να μαθαίνει. Σε αυτή τη βάση νιώθω ότι και ο φίλος του είναι παιδί με ανάλογη συμπεριφορά και διάθεση και πως αυτοί οι δύο αποκλείεται να έχουν στοχοποιήσει αδύναμους, φτωχούς μετανάστες με τους οποίους συνήθως εργάζονται παρέα χωρίς προβλήματα και κάνουν παρέα και εκτός δουλειάς.

παραθέτω τις παραπάνω σκέψεις μου για κοινό προβληματισμό προς όλους τους συντρόφους που στεκόμαστε μαζί, στον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό (είτε φυλετικό είτε κοινωνικό) στον αγώνα ενάντια στους εξουσιαστικούς αντιδραστικούς μηχανισμούς, στον αγώνα για την ταξική απελευθέρωση από την χούντα του κεφαλαίου.

Μένει βεβαίως να αποδειχτεί η αθωότητα τους για τα συγκεκριμένα περιστατικά που κατηγορούνται και για να γίνει αυτό και να λάμψει η αλήθεια χρειάζεται να σιγουρευτούμε ότι οι αναγνωρίσεις είναι πράγματι αληθινές και δεν στηρίζονται σε φυλετικές διαφορές (λέω π.χ αράβων και πακιστανών). Πιστεύω ότι αυτές οι συλλήψεις πρέπει να συντελέσουν στην μαζικοποίηση του αντιρατσιστικού κινήματος στην περιοχή και οι δύο πλευρές πρέπει να συναντηθούν και να κινητοποιηθούν μαζί για την αποκάλυψη των πραγματικών ενόχων και το τσάκισμα κάθε φασιστικής και ρατσιστικής δραστηριότητας ή διάθεσης.

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΕΞΩ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Συντροφικά

σ.Αντ.

Σύντομο ανέκδοτο:

Σύντομο ανέκδοτο:
Φεύγουν οι πυλώνες της ΔΕΗ από το Αιγάλεω