Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Με την ψυχή στο στόμα...

Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από μπάτσο, το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια, χιλιάδες κόσμου σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό βρίσκεται στους δρόμους, δίνοντας στην κρατική δολοφονία την απάντηση που της αναλογεί. Πρόκειται για την έκφραση της οργής που δεν ικανοποιείται από παραιτήσεις υπουργών, δεν θεωρεί ως μόνο υπεύθυνο τον μπάτσο που πυροβόλησε αλλά βρίσκει την ουσία της στην σύγκρουση και την επίθεση. Η δολοφονία του Αλέξανδρου δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό όπως το κράτος και τα ΜΜΕ επιχειρούν να παρουσιάσουν. Είναι μια ακόμη δολοφονία που έρχεται να προστεθεί στην μακριά λίστα των νεκρών της δημοκρατίας, από τον Κουμή, την Κανελλοπούλου και τον Καλτεζά μέχρι τη 43χρονη Μαρία Κουλούρη στην Λευκίμμη της Κέρκυρας. Είναι απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Γι' αυτό και οι φλεγόμενοι δρόμοι και οι σηκωμένες άσφαλτοι. Γι' αυτό και οι επιθέσεις στα τμήματα και στους ναούς της κατανάλωσης. Και είναι πολύ, μα πάρα πολύ εξοργιστικό, να μιλάνε κάποιοι για σπασμένες βιτρίνες την ώρα που κάποιοι άλλοι μιλάνε για ζωές.

[Η κυριαρχική δημαγωγία των μεμονωμένων περιστατικών έχει ήδη υπονομευτεί. Η αστυνομική βία καιρό τώρα ενδυναμώνεται από όλους τους ιδεολογικούς μηχανισμούς που επιθυμούν μιαν ανεπίστρεπτη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας. Η δημοκρατία έχει γίνει δεξιόστροφη καθώς οι επιλογές των κυρίαρχων κινούνται προς μια ωμή επίταση της εκμετάλλευσης και του κοινωνικού ελέγχου. Ήταν ζήτημα χρόνου να χυθεί αυτό το αίμα. Ο μπάτσος που πυροβόλησε ήταν μια χαρά "οικογενειάρχης" με τρία παιδιά, με "σώας τας φρένας" αλλά με πολύ κακή εκτίμηση της πραγματικότητας. Πολύ κακή εκτίμηση της πραγματικότητας φαίνεται πως χρεώνονται και οι ιδεολογικοί μηχανισμοί που επενδύουν εδώ και καιρό την κατασταλτική στρατηγική. Αν οι απαντήσεις από μεριάς των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων δεν γονατίσουν τώρα τα σχέδια του κράτους και των μεγάλων αφεντικών για την φασιστικοποίηση της κοινωνίας τότε τα όπλα των ένστολων υπηρετών τους θα ξανασηκωθούν πιο ασύδοτα από ποτέ. Η κοινωνική απάντηση διατυπώνει ήδη την οργισμένη της αδιαλλαξία. Τέρμα τα παιχνίδια.
Οι μπάτσοι, όσο υπάρχουν, θα πρέπει να είναι γονατιστοί και με την ψυχή στο στόμα...]

Ανακοίνωση της Συνέλευσης Κατάληψης ΑΣΟΕΕ, 08.12.2008

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δε συμφωνω με αυτο που λες για τις σπασμενες βιτρινες. με ποιο δικαιωμα καταστρεφεις την περιουσια του αλλου? τι φταιει ο ανθρωπος να του γκρεμισουν αυτο που με κοπο εχτισε? εξ αλλου το συμβαν αυτο δεν ηταν παρα μια αφορμη για τους αναρχικους να τα διαλυσουν ολα. ουτε που νοιαζονταν για τον αλεξη, απλα αυτο ηταν μια αφορμη γι'αυτους. τελως παντων, το θεμα ειναι οτι χαθηκε μια ζωη και μαλιστα πολυ μικρη απο μαλακεια ενος ψυχοπαθη αστυνομικου. θα μπορουσε οποιοσδηποτε να ειναι στη θεση του παιδιου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, εσύ που τόσο εύκολα έβγαλες τα συμπεράσματά σου για τις προθέσεις των αναρχικών... Θα σου απαντούσα αλλά η θλίψη και η οργή με κάνουν να προτιμώ να μην ασχοληθώ.
Τράπεζες, εκθέσεις αυτοκινήτων, πολυτελή καταστήματα, αστυνομικά τμήματα... Αυτά είναι αυτά που λυπάσαι? Συγνώμη αλλά κιεγώ θα συμφωνήσω ότι είναι πολύ σημαντικότερη μία ζωή από αυτά...

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΤΙ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΓΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΜΟΥ?
ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΤΑ'Ι'ΖΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ?

ΓΑΜΩ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΩ!

Ανώνυμος είπε...

Ναι βρε, με ποια ιδιοκτησία πλέον θα κλέβεις τους υπαλλήλους και τους "πελάτες" σου;
Τράβα να κάνεις κανα παιχνιδάκι κλάψας αλλού βλάκα.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν, ο μπάτσος που δολοφόνησε τον Αλέξη δεν ήταν ψυχοπαθής. Μια χαρά 37άρης είναι, οικογενειάρχης, ένοπλος μάγκας, χωρίς κανείς να έχει παρατηρήσει ή καταγράψει ή παραπονεθεί ποτέ για την τρέλα του. Ο μπάτσος τράβηξε τη σκανδάλη φωνάζοντας "θα σε γαμήσω ρε μουνί!" όπως δήλωσαν γείτονες αυτόπτες μάρτυρες. Να, περίπου όπως και ο φασίστας που καμώνεται τον "μαγαζάτορα" και γράφει το παραπάνω σχόλιο όπου "γαμάει τη μάνα μας" εις το τετράγωνον. Μόνο οι αφελείς δεν παρατηρούν τις ομοιότητες...Η Δημοκρατία δεν όπλισε μόνο το χέρι του μπάτσου αλλά και το θράσος του.

Οι "ζημιές" δεν είναι τίποτε άλλο αυτές τις μέρες πέρα από ένα σημείο όπου προβάλλεται υλικά η σφοδρή δυναμική μιας κοινωνικής και ταξικής αντίθεσης. Η δολοφονία του Αλέξη άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου ενάντια σε κάθε πυλώνα που νομιμοποιεί και ασκεί την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Από αστυνομικά τμήματα που γίνονται προπύργια ωμής καταπίεσης σε κάθε γειτονιά μέχρι τον εμπορευματικό κόσμο που δημιουργεί διαρκώς οριακά εκπληρούμενες καταναλωτικές ανάγκες αισχροκερδώντας.

Μόνον οι αφελείς μπορεί να πιστεύουν ότι όλοι όσοι καταστρέφουν αυτές τις μέρες είναι μανιακοί αναρχικοί. Το πόσο οι αναρχικοί νοιάζονται για τους "μελλοθάνατους" αυτού του κόσμου μπορεί κανείς να το διαπιστώσει εύκολα σε αυτό εδώ το μπλογκ. Αρκεί να περιηγηθεί λίγο στις αναρτήσεις και μετά ας αναρωτηθεί πού βρίσκεται ο ίδιος ενώ συμβαίνουν όλα αυτά που περιγράφονται εδώ. Πριν αραδιάσει τις εξυπνάδες του...

Όσον αφορά τον φασίστα από πάνω στην ισχνή περίπτωση που είναι μαγαζάτωρ...λυπόμαστε για τα παιδιά του όχι γιατί δεν θα τρώνε για μερικές μέρες αλλά γιατί θα έχουνε αυτόν τον υπάνθρωπο γονιό για μια ζωή.

Ανώνυμος είπε...

siga re magkes pou tha kanetai kai mathimata anatrofis gia ta ellinopoula.ti na tous mathetai pos tha ftiaxnoun kales molotof i pos tha spane grigora tis tzamaries kai meta trexala min tous piasoun.
afou kai eseis plegmenoi sto sistima eiste kai malista paizetai ton pio vromiko paixnidi me tis pseutoideologies sas kai paizontas kathe fora to paixnidi gia kathe kivernisi vazontas tis plati,
tosa xronia to mathame to kolpaki sas.tsirakia tou kefalaiou

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους Έλληνες που μπροστά στο θάνατο ενός ανήλικου μαθητή ετών 15 από ένστολο μισθοφόρο προτιμούν να ζυγίσουν την ψυχή τους στις περιουσίες των αφεντικών τους. Ναι αύριο μπορεί να μην δουλέψει ο εμποροϋπάλληλος αλλά γιατί δέχθηκε να χριστεί ισοβίτης υπάλληλος ενός δυνάστη του ιδρώτα του? Έχει μερίδιο ευθύνης; Θα έπρεπε κατ’εσας να μην αγρυπνεί και να μη βγει και αυτός στους δρόμους να δει τον κόσμο που δεν είναι τηλεοπτικός;

Όταν γεράσεις ΈΛΛΗΝΑ και σου πει ο γιος σου η προτιμότερα για μας το εγγονι σου… Παππού τι έκανες και μας παρέδωσες έναν γκρεμισμένο τόπο να ονειρευτούμε…???????
Τότε να πεις (ίσως και με μια κρίση συνείδησης της τελευταίας στιγμής), υπερασπιζόμουν καθισμένος στον καναπέ μου τον Κοτσοβολο, τα Hondos, το Πλαίσιο, τον Zara, τις τράπεζες και τα υπουργεία της εποχής μου με τέτοια δουλικότητα σαν φιλήσυχος πολίτης! Σαν να δίνεις αναφορά στον καραβανά λοχαγό σου…

www.narkissoi.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα που τίθεται αυτές τις μέρες ιδιαίτερα δεν είναι άλλο από το ίδιο το ζήτημα της επανάστασης. Όλοι αυτοί που είναι ενάντια στη "βία", ενάντια στις "ζημιές", ενάντια στους "αναρχικούς" δεν είναι άλλοι από αυτούς που θα σιωπούσαν σε μια χούντα, θα αποτελούσαν τους αντιδραστικούς σε μια κοινωνική εξέγερση, και στην τελική, είναι αυτοί οι τυχοδιώκτες που γεύονται τις ελευθερίες τις οποίες έχουν κατακτήσει άλλοι γι' αυτούς με το αίμα τους μέσα στην Ιστορία. Και είναι τυχοδιώκτες γιατί γεύονται τους καρπούς την ίδια στιγμή που σκυλεύουν τους τροφούς. Πίσω θλιβερά ανθρωπάκια...Πίσω χυδαία φασιστοειδή!

Ανώνυμος είπε...

re geloioi pou milate gia xounta kai epanastaseis, ti sugkrineis?ti eixane na fovitheitai xthes oi pseutoanarxikoi pou ta spagane me autous pou epanastatisan sto polutexneio.skotosan ton mikro 15xrono kai anti na to katadikaseis kai na diadilseis gia na katadikastoun oi upeuthinoi paizetai to paixnidaki tou karamanli kai tou rousopoulou kai de tha katadikastei kaneis kai koukoulosate to vatopaidio kai ton proipologismo kai kserete giati?giati eiste provata twn volemenwn praktorwn tis astunomias,

Ανώνυμος είπε...

Η χυδαιότητα του φασιστάκου απο πάνω δεν περιγράφεται.Γλύψε τα αφεντικά σου,προσκύνα την αστυνομία,μείνε υπάκουος στους καταναγκασμούς των δασκάλων σου και άσε αυτούς και αυτές που επιλέγουν να διαπράξουν το έγκλημα της ζωης να ανοίγουν χαραμάδες μέσα στα σκοτάδια.
Είσαι απο αυτούς που δεν θα ανησυχήσουν αν θα βρεθούν με μια σφαίρα μπάτσου στο κεφάλι είτε γιατί θα είσαι στο πλευρό των πληρωμένων κρατικών δολοφόνων,είτε γιατί είσαι ήδη το πένθιμο μνημείο του παλιού κόσμου.
Κρύψου τώρα στα φόρουμ των ομοιδεατών σου,θλιβερέ "αγανακτησμένε πολίτη".

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕΜ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΒΗΝΕΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ?????
ΜΗΠΩΣ ΔΕ ΠΗΡΑΤΕ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟ ΜΠΕΚΑ?????

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ??????ΣΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΠΛΑΤΗ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΣΑΣ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ????ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν ξεκινάμε με απλά μαθήματα "ελληνικής γλώσσης" από αναρχοάπλυτους:
η λέξη "σβήνεται" όταν αφορά δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο γράφεται: "σβήνετε" με ε στη λήγουσα...

Η φράση: "συγχαρητήρια για την ελευθερία του λόγου που έχετε" δεν βγάζει νόημα. Ή την έχουμε την ελευθερία για μας και την χαιρόμαστε που είναι ταυτολογία και δεν σε αφορά ακόμη κι αν σε ενδιαφέρει, ή έχεις πρόβλημα και δεν καταλαβαίνεις τί θέλεις να πεις. Μπορείς αν θέλεις να μας στέλνεις τα σχόλιά σου από πριν, να τα μεταφράζουμε στα άγνωστά σου ελληνικά που λατρεύεις και να απολαμβάνεις μετά την αίσθηση του να μαθαίνεις σιγά σιγά ξένες γλώσσες. Ηλίθιε εμείς ξέρουμε πολύ καλά τί πολεμάμε! Εσύ δεν ξέρεις ούτε καν τι είναι αυτό που πρεσβεύεις.

Δεν θα σου σβήσουμε τα σχόλια -όπως και δεν σβήνουμε σχόλια γενικώς- αλλά ακόμη και όταν σβήνουμε που και που δεν είναι πολιτικούς λόγους αλλά για λόγους αισθητικής. Και βαρεμάρας.

Συγχαρητήρια πάντως... είσαι διασκεδαστικός!

Ανώνυμος είπε...

μπραβο μπαμπινιωτη!!!δε μου απαντησες σε τπτ απο αυτα που σε ρωτησα.το συγχαρητηρια για την ελευθερια λογου αναφερεται στη διαγραφη ορισμενων σχολιων.αμα τα θεωρεις βαρετα κλεισε το blog σου και παιξε με τις πετρουλες σου, κοινωνικα αποκλεισμενε

Ανώνυμος είπε...

Διασκεδαστικέ άνθρωπε χωρίς ταυτότητα, έλληνα χωρίς ούτε καν ελληνική γλώσσα, μισέ κι ανάπηρε λάτρη της ίδιας σου της αναπηρίας, είσαι για λύπηση. Τα ερωτηματικά σου είναι θλιβερά, ανύπαρκτα, σε τί να απαντήσω; Πόσο χρονώ είσαι ρε ανθρωπάκι; Και παιδιαρίζεις...Μήπως θα φωνάξεις και τον θείο σου τον παλαιστή να μας δείρει;
Άντε κάνε παρέλαση στην ταράτσα σου ρε βλαμμένε...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΟΥ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΗΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΤΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΕΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ,ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΑΣ.ΕΓΩ ΔΕ ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΛΥΠΑΣΑΙ ΕΣΥ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ,

Ανώνυμος είπε...

Βραδύνοε νεανία νομίζεις οτι αυτή τη στιγμή μας κάνεις ιδεολογικό αντάρτικο;Αν είχες τη στοιχειώδη ευφυία δεν θα ξαναέγραφες εδω μέσα.Για πόσο ακόμα θα περιφέρεις τη βλακεία σου;Αλήθεια το μαγαζάκι σου το έφτιαξες;Τα παιδάκια σου έχουν σήμερα να φάνε;Η γριά μανούλα σου έπλεξε κάλτσες για το μέτωπο;Κύριε Ξανθόπουλε;Διακρίνω μια μεταστροφή στον αριστερό πατριωτισμό.Συνειδησειακή κρίση ή απλα δεν έχεις τι άλλη μαλακία να μας πεις;Άντε χώσου στην τρύπα σου...

Ανώνυμος είπε...

Η πιθανότητα μεταξύ εμού και εσού να εξυπηρετεί κάποιος συμφέροντα άλλων δυστυχώς κλίνει προς τη μεριά σου. Μουγκανίζεις διαρκώς ανυπόστατες αηδίες και φτηνές ειρωνίες. Και επιμένεις όπως κάθε ρηχός ξεροκέφαλος άνθρωπος που θα υπερασπίζεται το μεγάλο του Τίποτα μέχρις εσχάτων. Εμείς τί σου φταίμε; Γιατί δεν μπαίνεις στο φόρουμ του ΛΑΟΣ ή της Χρυσής Αυγής; Α ναι ξέχασα εκεί δεν επιτρέπουν καν σχόλια...Και συ είσαι δημοκράτης! Παναθεμά σε!

Ανώνυμος είπε...

XAIROMAI POY TA EPIXEIRHMATA SOY MPOROYN NA PEISOYN KAI MIKRO PAIDI ANIDEE DHMOKRATH.KSERO POLI KALA POS THA DRASO KAI POS THA EKFRASTO GIA NA SINDIAMORFOSO TIN ALLAGI STIN KOINONIA SE OLA TA EPIPEDA ME GNOMONA TIN AKSIOKRATIA.ESY LOIPON MIKRE MOY ANARHIKE THA KRIFTEIS STIN TRYPOULA SOU GIATI I KOINONIA THA SOU GURISEI TIN PLATI.

Ανώνυμος είπε...

Η άγνοιά σου έχει καταντήσει βαρετή.Αποκαλείς τους αναρχικούς δημοκράτες.Μάλιστα!!!Και επικαλείσαι την αξιοκρατία.Ξανά μάλιστα!Τί σημαίνει αξιοκρατία;Όσοι κατέχουν εξουσία να δολοφονούν 15χρονα και μετανάστες επειδή αυτή είναι η εντεταλμένη "υποχρέωσή" τους;Να χέσω πάνω στις αλλαγές σου θλιβερό ασπόνδυλο...

Σύντομο ανέκδοτο:

Σύντομο ανέκδοτο:
Φεύγουν οι πυλώνες της ΔΕΗ από το Αιγάλεω