Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Λίγα λόγια για μια ζωντανή πορεία

Ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται στην διασταύρωση Ιεράς Οδού και θηβών από τις 6μμ. Υπήρχαν διμοιρίες αστυνομικών στο πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα, στο τμήμα επί της Προύσσης, στο Γήπεδο, στη Θηβών στο ύψος του Λυκείου επί της Μοσχονησίων, δυνάμεις της ΟΠΚΕ και περιπολικά στο Δημαρχείο. Μετά από μία περίπου ώρα οι συγκεντρωμένοι έφτασαν τους 100. Εκείνη την ώρα πέρασαν από τη διασταύρωση οι αριστερές, δημοτικές και οικολογικές οργανώσεις που είχαν καλέσει συγκέντρωση στον σταθμό του Μετρό από τις 6.30μμ. Ήταν περίπου 50 άνθρωποι που κατευθύνθηκαν προς το Μπαρουτάδικο. Πέρασαν επιταχυμένα προφανώς για να μην αναμιχθούν με την "ανεξάρτητη πολιτική μεταβλητή" των αναρχικών...
Η πορεία ξεκίνησε στις 7.30 κι άρχισε να κατεβαίνει την Ιερά Οδό προς τον Κηφισό. Άρχισαν να γράφονται οι τράπεζες με σπρέυ και να μπλοκάρονται τα ΑΤΜ. Η πορεία κινήθηκε με παλμό προς το αστυνομικό τμήμα επί της Προύσσης. Εκεί υπήρχαν δύο διμοιρίες. Η πορεία επιτέθηκε στους μπάτσους με πέτρες και συντεταγμένα επεστρεψε προς τον σταθμό του μετρό. Όλες οι τράπεζες μέχρι τον σταθμό σπάστηκαν μαζί με τις κάμερές τους και γέμισαν συνθήματα. Όταν ανεβήκαμε στην πλατεία Εσταυρωμένου οι διμοιρίες που ακολουθούσαν έκαναν μια επιθετική κίνηση για να απωθήσουν τον κόσμο από την πλατεία και να προστατέψουν τόσο το δημοτικό χριστουγεννιάτικο "καραβάκι" από τα συνθήματα που γράφονταν για τον Αλέξανδρο πάνω του όσο και τις εγκαταστάσεις του μετρό.
Εκείνο που πρέπει να σημειώσουμε καλά είναι ο κόσμος στους δρόμους που όχι μόνο δεν "αγριεύτηκε" αλλά χειροκροτούσε τις επιθέσεις στις τράπεζες. Έχουμε μιλήσει επανειλημμένως για τον κόσμο στο Αιγάλεω και κάθε φορά επιβεβαιώνεται μια συνειδητή υστέρηση και ένα ταξικό φίλτρο που χαρακτηρίζει την περιοχή σε σχέση με την κρατική τρομοκρατία και την κυρίαρχη προπαγάνδα .

Τίποτε πια δεν είναι όπως πριν
Τίποτε δεν τελείωσε
Όλα συνεχίζονται

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός
οτι τη στιγμή που η πορεία τελείωνε στο μετρό,η διμοιρία δέχτηκε επίθεση απο τα μετόπισθεν με πορτοκάλια και βρισίδια απο εξαγριωμένο κόσμο που βρισκόταν στο μαρινόπουλο και ψώνιζε.
Έξω οι μπάτσοι απο τις γειτονιές,απο τη ζωή μας.

samurai είπε...

gia akomh mia fora
mpravo

abbax είπε...

Bravo re magkes kai pali. Etsi. Elpizo otan tha gyriso ki ego to Genari sto Aigaleo na kanete kati antistoixo. Goustaro ki ego na symmetasxo kai lypamai pou to exasa afti ti fora. Kai pali xilia bravo. Kai ena pio megalo bravo stous aplous aigaliotes, exoume akoma elpida.

Μεταχειρισμένη Τυρόπιτα είπε...

Παιδια να ειμαστε καλα

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ Αιγαλεω
Και τι θελετε να μας πειτε ρε?Οτι υπαρχετε εδω στο αιγαλεω επειδη κανετε 2 ατομα με σπρει στους τοιχους και φωναζετε απο ολη την αθηνα για να ερθουν στην πορεια σας 50 ατομα και καλα σαν αιγαλεωτες?
Στη δραση μας στην περιοχη ειμαστε περισσοτεροι και το ξερετε.Τα λεμε στους δρομους παρακρατικα τσογλανια... εκει δεν θα εχετε μπατσους που θα σας χαιδευουν και δεν θα σας συλλαμβανουν...

Ανώνυμος είπε...

Θες να δεις το βιντεάκι με τον μπατσο που λέει "αμα αμολήσω την Χρυσή αυγή.." ή αυτό που κάτι αγανακτισμένη πολίτες σαν και του λόγου σου τρέχουν πίσω απο τις διμοιρίες; Αλήθεια τη δράση έχετε; Σου δίνω τη δυνατότητα να μου πεις για οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας.

Υ.Γ αμα 50 άτομα μπορούν και κάνουν αυτά μπορείς να φανταστείς τι έχει να γίνει έαν έρθουν 100 ή 700 όπως όταν κάποιοι την πέφταν στους Πακιστανούς...

άντε στην τρύπα σου τώρα γιατί σε λίγο ούτε τρύπες δεν θα έχετε...

Ανώνυμος είπε...

Βρε καλώς τους! Σαν τα χιόνια! Αυτοί που είναι ανεπιθύμητοι σε μια κοινωνία μεταναστών όπως είναι το Αιγάλεω, μπάσταρδοι που φαντασιώνουν μια αδύνατη απόδραση προς μια ανύπαρκτη φυλετική καθαρότητα, αυτοί που ξεβράστηκαν από την κοινωνική ευαισθησία την περασμένη δεκαετία στο Αιγάλεω και κατέληξαν άλλοι στη φυλακή κι άλλοι στην κόκα, έρχονται ως μεταλλαγμένη δεύτερη γενιά για να απειλήσουν τον αγώνα για την ελευθερία.
Λουφαγμένοι όλες αυτές τις μέρες για να μην γίνουν στόχος των οργισμένων νέων της περιοχής κάτι ψελίζουν τώρα για ψευτομαγκιές. Χαζοσυμμορίτικες αηδίες του στυλ είμαστε περισσότεροι και θα σας κάνουμε ντα!, άθλιοι και αδαείς προγονόπληκτοι. Το ξέρουμε...
Μετά την μπόρα εμφανίζονται τα σαλιγκάρια και σέρνονται, σέρνονται, σέρνονται μέχρι να πατηθούν από τους αδιάφορους περαστικούς.

Ανώνυμος είπε...

ναι ναι... χαχααχχα!!
Το βιντεακι που προσθεσε ενας φιλαρακος σας ηχο... για το βιντεο που φτιαξατε εχει αφιερωμα και στην κεντρικη σελιδα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.Αν ξερετε γραμματα ριχτε μια ματια...

Ανώνυμος είπε...

και αυτό μοντάζ είναι ασπόνδυλο;

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=929244

και στις 2 φλεβάρη μοντάζ έγινε;

Ανώνυμος είπε...

Βρε,βρε!Τι έγινε δεν σε παίζουν οι φίλοι σου και προσέτρεξες σε ασκήσειςυπομονής στους αναρχικούς;Α ρε καημένε...Λοιπόν,όσο εσύ προσπαθείς να ικανοποιήσεις την καταπιεσμένη σου λίμπιντο με το πληκτρολόγιό σου κάποιοι/ες άλλοι/ες αλλάζουν την Ιστορία ανεπιστρεπτί.Και είναι πολλοί και πολλές.Πίσω πάλι στην τρύπα σου αγκαλιά με το εθνοκωλόπανό σου,καπου πάνω του θα βρίσκονται και οι λύσεις για τα φρουδικά σου.
Βραδύνοο μοιράκιο...

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι και χαρούμενοι που τα αγαπημένα μας blog είναι παρατηρησιμα και συνάμα αξιοπρόσεχτα από μισάνθρωπους με σοβρακο-κελεμπίες για μυαλό.

Άννα και Πέτρος

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=kSawPY-EtSA&feature=related
isxuei auto?

Σύντομο ανέκδοτο:

Σύντομο ανέκδοτο:
Φεύγουν οι πυλώνες της ΔΕΗ από το Αιγάλεω