Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Τεταμένη η κατάσταση στην Π. Ράλλη
Με δεδομένη την καινούργια αλλαγή της ημέρας "εξυπηρέτησης" των μεταναστών, το Κάτεργο της Π. Ράλλη θα ανοίξει για λίγο αύριο το πρωί τις πόρτες του προκειμένου να δεχτεί μόλις 50 μετανάστες. Την περασμένη Παρασκευή η ουρά των μεταναστών αποτελούνταν από περίπου 1000 άτομα στις 7 μμ. Σήμερα, 1000 άτομα έχουν στηθεί ήδη στην ουρά από τις 12 το μεσημέρι. Φανταστείτε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα περιμένουν όρθιοι μέχρι αύριο το πρωί και τηρουμένων των αναλογιών θα αριθμούν 4000 άτομα, σύμφωνα με δικές τους εκτιμήσεις.
Στη 1 το μεσημέρι σήμερα καθώς η αστυνομία είδε ότι η ουρά πληθαίνει από πολύ νωρίς, επιτέθηκε τους μετανάστες για να τους απωθήσει ανοίγοντας το κεφάλι ενός και σπάζοντας το χέρι ενός άλλου. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι μετανάστες εξοργισμένοι έστησαν μια αυθόρμητη πορεία που κατευθύνθηκε προς την πλατεία Ομονοίας, στην πλατεία Κοτζιά και επέστρεψε προς το Κάτεργο από τις οδούς Σοφοκλέους, Πειραιώς και Π. Ράλλη.
Η κατάσταση είναι τεταμένη γύρω από το Κάτεργο, με τους μετανάστες να έχουν μεγαλώσει την ουρά αναμονής, να έχουν στήσει πηγαδάκια στην γύρω περιοχή και τους αστυνομικούς να έχουν ενισχύσει τα σημεία φύλαξης.


Η κατάσταση στην οδό Σαλαμινίας, η "ουρά" των μεταναστών πριν μία ώρα.Όπως φαίνεται στον χάρτη η οδός Σαλαμινίας είναι ο διαγώνιος δρόμος που ξεκινάει από την Π. Ράλλη και καταλήγει στο πίσω μέρος του Κάτεργου όπου και "εξυπηρετούνται" οι μετανάστες. Ο δρόμος αυτός είναι που γεμίζει και θα γεμίζει από χιλιάδες μετανάστες κάθε παρασκευή βράδυ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σύντομο ανέκδοτο:

Σύντομο ανέκδοτο:
Φεύγουν οι πυλώνες της ΔΕΗ από το Αιγάλεω