Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

άγγελος εξάγγελος...

Αυτές τις μέρες που στο πεδίο των κοινωνικών και ταξικών αντιθέσεων κυριαρχεί ο αγώνας των φυλακισμένων, ένας αγώνας με πρωτοφανή συμμετοχικότητα από καταβολής των ελληνικών φυλακών, ο ιδεολογικός πόλεμος για την ποινικοποίηση των ριζοσπαστικών κοινωνικών αντιστάσεων είναι στο πρώτο πλάνο της κατασταλτικής στρατηγικής. Λίγες μόλις μέρες πριν κυκλοφόρησε ένα περίεργο δημοσίευμα σε αστική φυλλάδα. Εν μέσω άλλων το άρθρο έχει μια σαφή δηκτική κατάληξη:

"Τα τελευταία γεγονότα μαρτυρούν σταδιακή αύξηση του αριθμού ομάδων αντιεξουσιαστών που τολμούν να «ριζοσπαστικοποιήσουν» τη δράση τους, προβαίνοντας σε βανδαλισμούς ή εμπρησμούς οικονομικών και άλλων στόχων.

Αστυνομικοί περιγράφουν τις ομάδες των αντιεξουσιαστών, ως αυτόνομους πυρήνες, δίχως κεντρική οργάνωση ή καθοδήγηση που συντονίζονται στα κατά τόπους «στέκια». Είτε αυτά βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων είτε στα προάστια, όπως για παράδειγμα η Αγία Παρασκευή, το Ιλιον, το Γαλάτσι κ.ο.κ. "

Δεν έχουμε ξεχάσει, προφανώς, την άμεση σύνδεση της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Αιγάλεω με την επίθεση στο Α' Α.Τ. Αιγάλεω την άνοιξη που πέρασε, την δημοσιοποίηση στον αστικό τύπο καταγέλαστων άρθρων για τον καθοδηγητικό ρόλο μας σε κάθε αντικαθεστωτική δράση που εκδηλώνεται στην περιοχή, όπως επίσης σήμερα, και πληροφορίες που μας θέλουν στοχοποιημένους για τη σχέση μας με τους πακιστανούς μετανάστες. Η δική μας περίπτωση λοιπόν έχει το πιστοποιημένο κομμάτι που της αναλογεί αθροιστικά στον ιδεολογικό πόλεμο των κυριαρχικών επιτελείων ενάντια στην ανοιχτή κοινωνική δράση.
Είναι γεγονός ότι οι αντιεξουσιαστικοί κοινωνικοί χώροι και ομάδες γειτονιάς αποτελούν τα τελευταία χρόνια δυνατά προπύργια κοινωνικής διάχυσης της ανατρεπτικής ριζοσπαστικότητας και ως εκ τούτου είναι ένας δυνατός και δύσκολος αντίπαλος για τους μηχανισμούς εκμαίευσης κοινωνικής συναίνεσης. Δεν είναι μόνο οι στενές παρακολουθήσεις χώρων και ατόμων, η επιδεικτική χαρτογράφηση και οι διαρκείς παρενοχλητικές προσαγωγές από μεριάς του κράτους αλλά και οι εμπρηστικές και δολοφονικές επιθέσεις παρακρατικών μηχανισμών και φασιστοειδών.

Για μια ακόμη φορά λοιπόν διατυπώνονται σαφείς απειλές, είτε με δημοσιεύματα είτε με διαρρέουσες πληροφορίες. Σε αυτή τη μάχη είμαστε πολύ καλά στημένοι. Έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος. Διαβάζουμε διαρκώς τις ρηγματώσεις της αστικής δημοκρατίας με την αντιθεσμική μας ανάλυση. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα μιας μεγάλης αγωνιστικής παράδοσης της περιοχής. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα λάθη των κυρίαρχων όπως ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.

Κάποτε λέγαμε:
Αυτοί μπορεί να είναι δυνατοί αλλά είναι εύθραστοι
Εμείς μπορεί να είμαστε αδύναμοι αλλά είμαστε άθραυστοι
Σήμερα λέμε:
είμαστε και δυνατοί και άθραυστοι

και επιπλέον...

δεν είμαστε για τα δόντια κανενός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σύντομο ανέκδοτο:

Σύντομο ανέκδοτο:
Φεύγουν οι πυλώνες της ΔΕΗ από το Αιγάλεω