Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Η θεσμική ασυλία της χυδαιότητας

Πρόσφατη ανακοίνωση της διοίκησης του ΤΕΙ Αθήνας καταλήγει:

"Σε κάθε περίπτωση, θα προχωρήσουμε στην ευρεία δημοσιοποίηση του θέματος μέσω των ΜΜΕ, ώστε η ελληνική κοινή γνώμη να ενημερωθεί πλήρως για το τεράστιο μέγεθος και τις ανυπολόγιστες συνέπειες του προβλήματος. Επίσης, το Συμβούλιο ΤΕΙ Αθήνας θα συγκληθεί άμεσα για τη λήψη περαιτέρω μέτρων αντιμετώπισης της κατάστασης.
Συμβούλιο ΤΕΙ Αθήνας
Σύλλογος ΕΠ ΤΕΙ Αθήνας
Σύλλογος Έκτακτου ΕΠ ΤΕΙ Αθήνας
Σύλλογος ΕΤΠ-ΤΕ ΤΕΙ Αθήνας
Σύλλογος ΔΠ ΤΕΙ Αθήνας"

Θα περίμενε κανείς η ανακοίνωση αυτή να αναφέρεται στα πρόσφατα πεπραγμένα του αρχιασφαλίτη Μπουράνη που είχε καταφανώς καταλύσει κάθε έννοια ασύλου μέσα στο ΤΕΙ Αθήνας στήνοντας παρακρατικό κύκλωμα και με το αζημίωτο βέβαια...
Όμως όχι!
Η ανακοίνωση αυτή αφορά την προχτεσινη εκδήλωση του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού του ΤΕΙ Αθήνας και οι "ανυπολόγιστες" ζημιές είναι τα γκραφίτι στους μίζερους τοίχους και το άνοιγμα της πρόσβασης στην ταράτσα κτιρίου για την αποκατάσταση της δημόσιας και ανοιχτής του χρήσης.
Ακόμη παραπέρα μπορεί κανείς να αναστοχαστεί την κρατική επιθετικότητα αλλά και την υποκρισία και την χυδαιότητα όλων αυτών των "συλλόγων" με το δεδομένο ότι αυτή η εκδήλωση αποτέλεσε την αφορμή για τις χτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και την πρόθεσή του να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο!

Ας προσπαθήσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σύντομο ανέκδοτο:

Σύντομο ανέκδοτο:
Φεύγουν οι πυλώνες της ΔΕΗ από το Αιγάλεω