Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Ενημέρωση για την κατάσταση των τραυματισμένων διαδηλωτών της Δευτέρας

Tη δευτέρα 02.02 πραγματοποιήθηκε πορεία στο δημαρχείο της Αθήνας με αφορμή την καταστροφή του πάρκου στη γωνία Κύπρου και Πατησίων (προκειμένου ο χώρος να χρησιμοποιηθεί ως parking) και ενάντια στην καταστολή που υφίστανται καθημερινά στο σημείο κάτοικοι και αλληλέγγυοι, στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν το κόψιμο των δέντρων. Κατά τη διάρκεια συγκρούσεων έξω από το δημαρχείο, οι μπάτσοι πέταγαν μέσα στον κόσμο χειροβομβίδες κρότου- λάμψης.

Μια από αυτές, εξεράγη στο πόδι ενός διαδηλωτή. Η κατάστασή του, τις πρώτες μέρες, ήταν κρίσιμη καθώς υπήρχε η πιθανότητα να χρειαστεί ακρωτηριασμός των τεσσάρων δαχτύλων του ενός ποδιού, γεγονός που αποφεύχθηκε μετά από χειρουργική επέμβαση.

Άλλη μια τέτοια κροτίδα, εξεράγη στο στήθος ενός διαδηλωτή, προκαλώντας του εγκαύματα 2ου βαθμού στο στήθος και στο λαιμό και μικροεγκαύματα σε άλλα σημεία του σώματος λόγω της έκρηξης. Ακόμη, από τον ήχο της έκρηξης δημιουργήθηκαν τραύματα, μη αναστρέψιμα, στα τύμπανα των αυτιών, που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της ακοής του.

Τέλος, ένας ακόμη χτυπημένος διαδηλωτής χρειάστηκε να κάνει ράμματα στο κεφάλι.


Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Από τη μία ένας δήμαρχος που όλο τον Δεκέμβρη “περιφρουρούσε” το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Συντάγματος με τουλάχιστον 2 διμοιρίες και τώρα ξεριζώνει και τα τελευταία δέντρα της Αθήνας, και από την άλλη μια αστυνομία που, στην προσπάθειά της να μαζέψει τα κομμάτια της από τη θρυμματισμένη εικόνα του Δεκέμβρη αλλά και να τρομοκρατήσει όσους επιλέγουν να κατέβουν στο δρόμο, επιδίδεται σε ασκήσεις εξουσίας χρησιμοποιώντας όλο και πιο δολοφονικά μέσα.


Σε πείσμα τους, ο κόσμος θα συνεχίσει να κατεβαίνει στους δρόμους, να συγκρούεται, να αυτοοργανώνεται, να πληθαίνει... Αυτή είναι η παρακαταθήκη του Δεκέμβρη.

Δεν είμαστε τροφή για τα δόντια κανενός.

Ραντεβού στους δρομους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σύντομο ανέκδοτο:

Σύντομο ανέκδοτο:
Φεύγουν οι πυλώνες της ΔΕΗ από το Αιγάλεω