Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Πέραμα: τα συμπεράσματα δικά σας...

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις με σημείο αναφοράς τα σωματεία. Τα σωματεία, αυτά τα οποία διοργάνωσαν σήμερα την συγκέντρωση και την πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας ελέγχονται από το ΠΑΜΕ. Δεν υπάρχει συνδικαλιστικό «αντίπαλο δέος» στον χώρο της Ζώνης και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες απαντήσεις πέραν των απαντήσεων που θα ελέγχονται από το ΠΑΜΕ. Ό,τι έγινε σήμερα έγινε. Το πρωί κατέβηκαν στο δρόμο το ΠΑΜΕ και μερικοί εργάτες του Περάματος. Δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη «αντανακλαστική», «δυναμική» κίνηση σχετικά με την υπόθεση του θανάτου των 8 (τουλάχιστον) εργατών. Να σημειώσουμε και πάλι την απειλή προπηλακισμών από μέλη του ΠΑΜΕ ακόμη και σε μέλη σωματείων ή ακηδεμόνευτες παρουσίες στην πρωινή πορεία κάθε φορά που εκδηλωνόταν διάθεση για πραγματική αντίδραση…

Έχει κηρυχθεί 3ήμερη απεργία στη Ζώνη που θα περιφρουρηθεί αυστηρά. Την Δευτέρα έχει καλεστεί συνέλευση των σωματείων στην προοπτική καλέσματος 24ωρης παμπειραϊκής απεργίας μέσα στην επόμενη εβδομάδα και διοργάνωσης πορείας την ίδια μέρα.

Όσον αφορά την υπόθεση των εγκλωβισμένων σωρών και τον αριθμό των θυμάτων. Η πυροσβεστική αυτές τις ώρες αδειάζει το καράβι από τα νερά. Οι συνάδελφοι των θυμάτων είναι σίγουροι ότι τα θύματα είναι πολύ περισσότερα των οκτώ. Αφού αντληθούν τα νερά θα πρέπει να γίνει εκ νέου έρευνα για τον εντοπισμό κι άλλων σωρών. Είναι δεδομένο ότι στο συνεργείο το οποίο αποτελούταν από 20 περίπου άτομα υπήρχαν και αρκετοί μετανάστες χωρίς χαρτιά. Τα στοιχεία τους πιθανόν να μην υπάρχουν καν καταγεγραμμένα από τους εργολάβους ή να μην έχουν καν δοθεί σε αυτούς που ερευνούν. Επιπλέον δεν υπάρχουν και άνθρωποι που θα μπορούσαν να αναζητήσουν αυτούς τους μετανάστες. Έχει συμβεί και στο παρελθόν, όπως μεταφέρθηκε από εργάτες της Ζώνης, να έχουν σκοτωθεί 6 εργάτες και να καταγράφεται μόνον ένας φόνος μια και για τους υπόλοιπους δεν υπήρχαν στοιχεία λόγω της «παράνομης» παρουσίας τους στα συνεργεία καθιστώντας επομένως εύκολη την απόκρυψή τους. Το σίγουρο είναι ότι το σωματείο θα ζητήσει και την έρευνα από δύτες. Επομένως, η υπόθεση των νεκρών και αγνοουμένων ΔΕΝ έχει τελειώσει ακόμη. Να σημειωθεί ότι κάθε φορά που έβγαζαν με γερανό σωρούς από τα αμπάρια δεν υπήρχε και ένα σώμα κάθε φορά αλλά ανθρώπινα μέλη από διαφορετικά ανθρώπινα σώματα.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σύντομο ανέκδοτο:

Σύντομο ανέκδοτο:
Φεύγουν οι πυλώνες της ΔΕΗ από το Αιγάλεω