Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

ΑΙΓΑΛΕΩ-ΡΕΝΤΗΣ: τα φίδια απέχουν 3km από τ' αυγά τους


Πριν από 3 περίπου βδομάδες 50 άτομα, άντρες και γυναίκες ηλικίας 20-26 χρονώ, επιτέθηκαν με μαχαίρια και λοστούς σε σπίτια πακιστανών στην περιοχή του Ρέντη ισοπεδώνοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Για την επίθεση αυτή δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη αφορμή. Ο ρατσισμός δεν χρειάζεται αφορμές για να αναπαράγει τον εαυτό του.

Πριν από 4 μέρες μια «ομάδα κατοίκων» του Αιγάλεω, μοίρασε ένα κείμενο σε καταστηματάρχες της περιοχής του Αγ.Σπυρίδωνα, με το οποίο τους ζητούσε να κλείσουν τα μαγαζιά τους για μια ώρα το πρωί, έτσι ώστε να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση στην πλατεία της περιοχής με σύνθημα: «και οι έλληνες έχουν δικαίωμα στη ζωή». Κάλεσμα χωρίς υπογραφή. Η συγκέντρωση έγινε χτες το πρωί στις 9 η ώρα και συμμετείχαν 50-80 περίπου άτομα μεγάλης κυρίως ηλικίας που δήλωναν γείτονες της περιοχής. Ζητούσαν να παρέμβει η αστυνομία για να «καθαρίσει» την περιοχή από τους ενοχλητικούς μετανάστες. Κρατούσαν πανώ που εναντιωνόταν στην «υποβάθμιση της περιοχής». Σήμερα το πρωί στην τηλεόραση κάποιοι εκπρόσωποι των «κατοίκων του Αιγάλεω» ωρύονταν απαιτώντας την «γαλήνη» που εδώ και χρόνια έχουν χάσει.

Τα πράγματα, φυσικά, δεν είναι έτσι. Η κίνηση αυτή των «κατοίκων του Αιγάλεω» έρχεται να καταστρατηγήσει μια συνύπαρξη 30 ολόκληρων χρόνων μεταξύ ιρακινών και ελλήνων γύρω από την πλατεία του Αγ. Σπυρίδωνα. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Ως αφορμή παρουσιάζεται η ραγδαία αύξηση της παρουσίας των Κούρδων του Ιράκ, μουσουλμάνων, οι οποίοι από τα χαράματα φτάνουν στην πλατεία και στέκονται επί της Θηβών μπας και κατοχυρώσουν κανένα μεροκάματο. Κάποιοι από αυτούς συχνάζουν το βράδυ στην πλατεία χωρίς ωστόσο κανείς από όλους αυτούς να έχει πειράξει κάποιον ντόπιο. Λόγω διαφορών που υπάρχουν μεταξύ τους, οι Κούρδοι, μερικές φορές έρχονται στα χέρια μεταξύ τους και πριν τρεις εβδομάδες υπήρξε κρούσμα αλληλομαχαιρώματος. Συνήθως κάποιοι γείτονες καλούν την αστυνομία, η οποία με τη σειρά της προχωράει σε εκτεταμένες σκούπες. Οι χριστιανοί Ιρακινοί, που αποτελούν και τον κορμό της μακρόβιας κοινότητας των μεταναστών στην περιοχή και που η θρησκευτική τους καταβολή τούς κρατάει σε απόσταση από τους κούρδους, εμπλέκονται σε όλην αυτή την κατάσταση με δυσθυμία αφού εισπράττουν την επιθετικότητα μερικών ένθερμων ντόπιων αλλά και τα πογκρόμ της αστυνομίας.

Αλλά αν το μαχαίρωμα ήταν η αφορμή για την ρατσιστική συγκέντρωση τα αίτια βρίσκονται αλλού. Τα έκδηλα χαρακτηριστικά της φασιστικής και ρατσιστικής ρητορείας του Καρατζαφέρη στους συγκεκριμένους «κατοίκους του Αιγάλεω» που ενώ αποτελούν μια μειοψηφία θέλουν να επιβάλλουν ένα ανύπαρκτο γενικευμένο ρατσιστικό κλίμα, έρχονται να συμπληρώσουν τις υπολανθάνουσες ρατσιστικές δηλώσεις της Μπακογιάννη για το «μπλοκάρισμα της λαθρομετανάστευσης». Κι αυτό την ίδια στιγμή που δημοσιοποιούνται οι άθλιες συνθήκες και τα βασανιστήρια που υφίστανται οι «λαθρο»μετανάστες από τους συνοριοφύλακες, τους μπάτσους και τους λιμενικούς σε τμήματα και κέντρα «υποδοχής» μεταναστών. Έτσι, το κλίμα «θυματοποίησης» των ελληνόψυχων της γειτονιάς μέσα σε μια συνθήκη όπου κυριαρχεί μια δήθεν προνομιακή μεταχείριση προς τους μετανάστες, μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει. Γελοία πολιτική, γελοίων ανθρώπων.

Οι μετανάστες, είτε πακιστανοί, είτε ιρακινοί, είτε κούρδοι, είναι άνθρωποι που ξεριζώνονται από τα μέρη που μεγάλωσαν για να γίνουν άθυρμα της άθλιας μοίρας που έχουν σχεδιάσει γι’ αυτούς τα αφεντικά της εκάστοτε Νέας Τάξης. Το πρόβλημά τους είναι και πρόβλημά μας

Κι αν πρόβλημά τους είναι πέρα από την ίδια την κρατική πολιτική και τα διάφορα φασιστοειδή, αγανακτισμένοι «κάτοικοι» ή «παρέες», τότε είναι και πρόβλημά μας. Η περιοχή αν πρόκειται να «καθαρίσει» από κάτι, αυτές θα είναι οι ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις.

Αλληλεγγύη στους μετανάστες



Αναρχικοί Αιγάλεω

2 σχόλια:

Xpapathan είπε...

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΄΄ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ΄΄ ΤΩΝ ΄΄ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΞΙΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΔΑΦΟΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΛΛΩΣΤΕ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΠΑΤΕ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΤΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ρατσισμός βρίσκεται στις δομές κάθε "σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας". Αφού συμμετέχουν σε διάφορες πολεμικές συμμαχίες ή οικονομικές λεηλασίες των περιφερειακών χωρών και ξεριζώνουν τους ανθρώπους από τη γη τους έρχονται μετά να στήσουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για όσους από αυτούς περισσεύουν από το θεσμισμένο ξεζούμισμα στα ευρωπαϊκά εργοτάξια και εργασιακά κάτεργα. Ο ρατσισμός είναι εγγενής στην ίδια την κουλτούρα του έθνους-κράτους πάνω στην οποία είναι βασισμένα τα πολιτικά μορφώματα του δυτικού κόσμου. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η Μπακογιάννη αλλά και ο Παπανδρέου επί Πασόκ και η Κανέλλη του ΚΚΕ και ο κάθε πατριώτης του κερατά...

Σύντομο ανέκδοτο:

Σύντομο ανέκδοτο:
Φεύγουν οι πυλώνες της ΔΕΗ από το Αιγάλεω