Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Η Λευκίμμη είναι παντού
Τα γεγονότα της Λευκίμμης, με τον κόσμο να μη θέλει τη "σύγχρονη" χωματερή στα μέρη του, με την αμείλικτη αποφασιστικότητα των ομάδων συμφερόντων να επιβάλλουν τις επιλογές τους για να κερδίσουν από την χωματερή, με την κρατική επιθετικότητα που προκάλεσε έναν θάνατο, τραυματισμούς και συλλήψεις, με τις γνωστές συκοφαντίες των ΜΜΕ ενάντια στους κατοίκους της Λευκίμμης, είναι οι απολήξεις μιας συγκεκριμένης κρατικής πολιτικής που διαστέλει τα εξουσιαστικά χαρακτηριστικά πάνω σε ανθρώπους και περιβάλλον.

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης έχουν θέσει τις ενστάσεις τους ενάντια στον ΧΥΤΑ απο καιρό. Δεν θέλουν την θέσμιση μιας χωματερής που θα εξυπηρετεί όλη την Κέρκυρα όχι μόνο λόγω του ότι θα την έχουν μέσα στην αυλή τους τους αλλά και γιατί υπάρχει ανέκαθεν μια προνομιούχα μεταχείριση των κυρίαρχων προς την Βόρεια -και πλούσια- Κέρκυρα. Δεν πρόκειται για την συνήθη μικροαστική άρνηση «τα σκουπίδια όχι στην πόρτα μου αλλά στην πόρτα του γείτονα» (βάσει ποιού κριτηρίου, εξάλλου, τίθεται κάποιος ως κύριος υπόλογος για την κατάθεση αντιπρότασης; Βάσει ποιού κριτηρίου καλούνται να καταθέσουν αντιπρόταση οι Λευκιμμιώτες κι όχι οι Σιδαριώτες;) αλλά για πλήρη καχυποψία προς τους χειρισμούς της εξουσίας. Γιατί οι Λευκιμμιώτες να εμπιστευτούν τις Αρχές όταν η ιστορία τους επιβεβαιώνει κάθε είδους αρνητική προκατάληψη απέναντι στις κυριαρχικές επιλογές;

Τα ταξικά και κοινωνικά κριτήρια της σύγκρουσης έχουν την πασιφανή τους βάση.

Πρόκειται για την ίδια ακριβώς βάση που προσδιορίζει τις επιλογές της Εξουσίας και στα δικά μας μέρη. Η περιοχή του όρους Αιγάλεω που δοκιμάζεται από την χυδαία επιθετικότητα των εργολάβων, το λιμάνι του Σκαραμαγκά που σκοπεύει να επεκταθεί προς κάθε κατεύθυνση, το Θριάσιο Πεδίο που θα βυθιστεί ολοκληρωτικά στα απόβλητα γιγαντιαίων εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, το δάσος στο Μελεντάνι που θα αφανιστεί από την χωματερή. Η πόλη που έχει γίνει σπονδή στο τσιμέντο πρόκειται να βιώσει την ασφυξία στην οποία θα την καταδικάσουν ανεπιστρεπτί οι ομάδες συμφερόντων και η κρατική πολιτική. Η Πάρνηθα, η Πεντέλη, ο Υμηττός έχουν γίνει στάχτη, τα ποτάμια τα άλση λεηλατούνται αδιάκοπα, τα δέντρα ξεριζώνονται για να περάσει η ανελέητη μηχανή της ανάπτυξης.

Η διαφορά μεταξύ της Λευκίμμης και της περιοχής μας είναι οι ίδιοι οι Λευκιμμιώτες. Αυτοί δεν αποδέχονται αυτή τη μοίρα. Οι άνθρωποι της μητρόπολης φαίνεται ότι την αποδέχονται. Δεν υπάρχει άλλη ερμηνεία από τη ίδια την επίθεση των αφεντικών που ξεδιπλώνεται απρόσκοπτα προς κάθε κατεύθυνση: βαθιά μέσα στις συνειδήσεις των υπηκόων, βαθιά μέσα στην καρδιά της γης και της θάλασσας.

Όμως, τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται...Λίγο μετά το ατύχημα που προκάλεσαν μπάτσοι με αποτέλεσμα τον θάνατο
της λευκιμμιώτισσας Μαρίας, 42 χρονών.Ως ένα κλασσικό δείγμα μαθήματος δημοκρατικής δεοντολογίας από το Δήμο Αιγάλεω, το πανώ αλληλεγγύης που αναρτήσαμε στην πλατεία Ελευθερίας δεν έμεινε ούτε 10 ώρες στη θέση του.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα ψωφισετε ολοι!

Ανώνυμος είπε...

αναρχιδια οπου σας βρουμε σας τσακιζουμε
ΠΑΤΡΙΔΑ-ΛΑΟΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ!
ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ...!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ
2-3 ΚΑΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ..

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι δεν έχουν τίποτα να πουν για την μια νεκρή γυναίκα...
Κάποιοι καλούν σε "αντικαπιταλιστικές" εθνικιστικές συγκεντρώσεις αλλά δεν βρίσκουν τίποτα να πουν για τη λεηλασία των ζωών των ανθρώπων...
Κάποιοι δεν έχουν λόγο για τα κοινωνικά ζητήματα...
Για τη Λευκίμμη, το Αιγάλεω, την κάθε γειτονιά....
Και απλώς αναλώνονται σε ιντερνετικές φανφάρες και σχολικής ηλικίας απειλές...

Ο "λόγος" τους είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση των αδιέξοδων "ονείρων" τους...
Εμείς θα είμαστε ο εφιάλτης τους...

Ανώνυμος είπε...

Φασιστάκια, ούτε καν φασίστες, χουλιγκανοεθνοσυγχισμένοι, ανορθόγραφοι, θρασύδειλες σκιές των πληκτρολογίων,
όσο εκτείθεστε, ακόμη και με αυτόν τον δειλό ερπετό τρόπο, τόσο πιο έκθετοι είστε.
Από την αδυναμία των απειλών έως την απειλή της αδυναμίας, το μόνο που καταφέρνετε είναι να εκτονώνετε την εγκεφαλική σας αναπηρία.
Πίσω στις τρύπες σας τώρα βρυκόλακες.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είμαστε φρόνιμοι άνθρωποι και δεν μπορούμε να αφήνουμε τις βωμολοχίες των ελληνορθοδόξων να αρμενίζουν στο διαδίκτυο, είπαμε να σβήσουμε αυτά τα σχόλια-μαργαριτάρια του νεοελληνικού πολιτισμού. Από την άλλη όμως δεν πήγαινε το χέρι μας να απαλείψουμε αυτά τα θαυμάσια αποσπάσματα των επίδοξων απόγονων των αρχαίων ελλήνων, των θαυμάσιων δειγμάτων γραφής της άριας φυλής. Είπαμε λοιπόν να τα αφήσουμε έτσι για να παίρνει ο κόσμος γραμμή τί είναι "πατρίδα-λαός-εθνικισμός".
Επιπλέον να φιλέψουμε τους αδαείς και με δυο λέξεις του Επίκουρου:
"άνθρωποι, μοχθείτε τα χείρονα, και δια κέρδος άπληστοι νεικέων άρχετε και πολέμων. τας φύσιος δ' ο πλούτος όρον τινά βαιόν επίσχει, αι δε κενοί κρισίες ταν απέραντον οδόν."

YΓ προς ελληνορθόδοξους: Αν δυσκολεύεστε στην γλώσσα των προγόνων σας εδώ είμαστε εμείς οι ασεβείς για να σας ρίξουμε τη μετάφραση.

Ανώνυμος είπε...

αντε ρε μαλακες παρακρατικοι!κανετε αντισυγκεντρωση για μια αντικαπιταλιστικη πορεια.Βεβαια αναμενομενο ηταν αφου εσεις λειτουργειται ως παρακρατος,αρα ειστε φερεφωνα και του καπιταλισμου.Ετσι εξηγειτε η ολη σταση σας..

Ανώνυμος είπε...

Έτσι δεν γίνεται! Να εξηγείς λοιπόν ότι σε πείραξε πολύ για την προχτεσινή σας φασιστομάζωξη στον Εύοσμο της θεσσαλονίκης (η "χρυσή αυγή" ενάντια σην ακρίβεια-εκδήλωση "υψηλής πολιτικής ευαισθησίας") η αποτρεπτική αντισυγκέντρωση των αναρχικών. Και να εξηγείς ότι οι μπάτσοι και πάλι σας φιλούσαν ως κόρες οφθαλμών με 9 διμοιρίες περικαλώ. Και επίσης να εξηγείς ότι οι μπάτσοι προσπάθησαν να διαλύσουν την αντισυγκέντρωση.
Μα άμα τα εξηγήσεις όλα αυτά τότε πώς θα πείσεις ότι δεν είσαι παρακρατικός; Έλα ντε; Οπότε παραμένεις ηλίθιος, ακαταλαβίστικος, και -ώ τί θλίψη του Έλληνος!- ανορθόγραφος.
Τα σέβη μου στον πράκτορα της ΚΥΠ και αρχηγό σας Μιχαλολιάκο...

Ανώνυμος είπε...

εμ,αν ενημερωνεσαι μονο απο σελιδες του "χωρου" σου αυτα θα λες...
η αστυνομια μας ειχε περιορισει και δεν μας αφηνε να κουνηθουμε,ΑΚΥΡΩΣΕ το κρατος την πορεια μας ενω εσας σας αφηνε (οπως παντα) να τα σπατε ανενοχλητοι.Δεν πειραζει ομως,αυτα βλεπει ο κοσμος και αρχιζει σιγα σιγα να ξυπναει..

Ανώνυμος είπε...

Καλό και τούτο.Μαθήματα αντικειμενικής δημοσιογραφίας απο φασιστοειδή.Με τον γκέμπελς δάσκαλο όμως υπάρχει έτσι κι αλλιώς άσχημο προηγούμενο,ανεπανόρθωτο. Τα αδέρφια σας της ελ.ας και πάλι σας προστάτευσαν,κι ότι έκαναν ήταν για το καλό σας,κι ας δυσκολεύεστε να το καταλάβετε,φταίει και η παντελής έλλειψη νόησης.ΚΙ όσο για τον κόσμο σίγουρα ξυπνάει,γι αυτό σας έλουσαν με μπινελίκια και λεμονόκουπες. Περαστικά σας.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχα
Η παραπληροφορηση που κανετε ειναι εντελως για γελια!!
λεμονοκουπες και μπινελικια??
χαχαχαχαχαχαχα!!
πολυς κοσμος χειροκροτουσε και αρκετοι απο αυτους ηρθαν μαλιστα κ στις γραμμες μας και θα ερχοντουσαν ακομοι περισσοτεροι αν δεν απαγορυεοταν απο το κρατος η πορεια.
Ολα αυτα που λετε τα φαντασιωνεστε
η μηπως φταιει η πρεζα χτυπατε??

Αν δεν ηταν η αστυνομια θα φευγατε (για αλλη μια φορα) τρεχοντας,οπως τον Φεβρουαριο που μπηκε στη μεση η αστυνομια να σας σωσει και μετα κλαιγοστσταν στα καναλια για συνεργασια ματ και χ.α

Θα επρεπε να ησουν εκει για να καταλαβαινες τι μαλακιες σας λενε...

Ανώνυμος είπε...

Α! Πες το έτσι να καταλάβουμε! Αυτό έγινε στις 2 Φλεβάρη; Α, για τέτοια ενημέρωση κόπτεσαι τελικά! Ξέρεις λοιπόν τί πάει να πει πρέζα. Βουτηγμένος είσαι.
Τώρα καταλάβανε ακόμη και οι κακόπιστοι τί έγινε στον Εύοσμο...

Ανώνυμος είπε...

ηλιθιοι φασιστες,ειστε τοσο στενομυαλοι που λετε τις αρλουμπες σας σε μια αναρτηση που αναφερεται στα γεγονοτα της λευκιμμης.μαλλον ειδατε χαβουζες-χυτα και μπατσους και θυμηθηκατε το οικειο σας περιβαλλον...δε σας δινουμε σημασια και το παιρνετε κατακαρδα,ε;κατι θα γινει.μπορει να φτιαξουμε ενα ιστολογιο για σκουπιδια και μαχαιροβγαλτες που να σας εκφραζει να καταθεσετε τις δημοσιογραφικα τεκμηριωμενες αποψεις σας.ως τοτε,αρκεστειτε στις κοινες ανακοινωσεις μιχαλολιακου-ασφαλειας...
σκουπιδια -λα.ος - γκεμπελισμος

Σύντομο ανέκδοτο:

Σύντομο ανέκδοτο:
Φεύγουν οι πυλώνες της ΔΕΗ από το Αιγάλεω