Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Κι άλλη επίθεση φασιστοειδών με κρατική κάλυψη

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ χτες ομάδα από 5 φασιστοειδή με μηχανάκια επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα σε σπίτι όπου διαμένουν πακιστανοί μετανάστες, στο ίδιο σπίτι το οποίο είχε δεχτεί επίθεση το βράδυ της 30 Νοέμβρη. Οι μπάτσοι ενώ ειδοποιήθηκαν αμέσως από γείτονες έφτασαν μετά από μισή ώρα. Εν τω μεταξύ οι πακιστανοί, στη βάση ανοιχτής επικοινωνίας που είχαμε κατοχυρώσει μετά την πρώτη επίθεση, μας ειδοποίησαν για να τους βοηθήσουμε. Υπήρχε το ενδεχόμενο οι φασίστες να επιτεθούν μετά από μερικές ώρες και πάλι όπως είχαν κάνει την πρώτη φορά. Το ένα περιπολικό που εμφανίστηκε βρέθηκε υπόλογο για την επιτηδευμένη –όπως αποδείχτηκε λίγο αργότερα καθυστέρηση- απέναντι και στους πακιστανούς και στους γείτονες (οι πακιστανοί έχουν πολύ καλή σχέση με τη γειτονιά) και σε μας. Αποχώρησε με «σαρδόνεια τυπικότητα» αφού κατέγραψε το συμβάν. Κάποιοι σύντροφοι απλώθηκαν στα γύρω στενά για να ειδοποιήσουν σε περίπτωση που εμφανιστούν φασίστες. Αυτοί που εμφανίστηκαν ωστόσο ήταν δυο περιπολικά που επιχείρησαν να συλλάβουν δυο συντρόφους. Προστρέξαμε στην αποτροπή της σύλληψης και μπάτσος που επέβαινε σε περιπολικό με αριθμό 22176 τράβηξε το όπλο του διατάσσοντας σύντροφο να γονατίσει. Έγινε σύρραξη, «ξεφύγαμε» τελείως, πέρα από όλα τα άλλα και με την ευκολία που τραβήχτηκε το όπλο. Υπήρξε αμηχανία από τη μεριά των μπάτσων που εν τω μεταξύ είχαν φτάσει να γίνουν 6 περιπολικά και ένα τζιπ, αντιλήφθηκαν την βαρύτητα του πολιτικού γεγονότος που επρόκειτο να ξεσπάσει και μετά από εντολή άνωθεν εξαφανίστηκαν. Χωρίς να πάρουν κανέναν μαζί τους. Σύντομα αυξηθήκαμε αριθμητικά, ενισχυμένοι από ειδοποιημένους συντρόφους και απλωθήκαμε στον δρόμο μπροστά από το σπίτι που δέχτηκε την επίθεση. Γύρω στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα αποχωρήσαμε όλοι μαζί αφού συνδράμαμε στην καλή ψυχολογία των πακιστανών, δρομολογήσαμε την θωράκιση του σπιτιού τους και προχωράμε στον εντοπισμό των φασιστοειδών.

Το ζήτημα, ωστόσο, του τραβήγματος του όπλου από τη μεριά των μπάτσων δεν θα μείνει έτσι. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητεί τα δυο μέτρα και δυο σταθμά όσον αφορά το κράτος. Μετά την επίθεση των φασιστοειδών σε μετανάστες πέρασε μισή ώρα για να εμφανιστεί μόλις ένα περιπολικό και δεν χρειάστηκαν παρά μερικά δευτερόλεπτα για να μαζευτούν 6 περιπολικά και ένα ασφαλίτικο, να απειλήσουν με όπλα και να επιχειρήσουν να συλλάβουν τους αλληλέγγυους στους μετανάστες.

Όμως, δεν τους πέρασε. Δρομολογούμε την αντίδρασή μας προς κάθε κατεύθυνση.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αμεση παρεμβαση στην γειτονια παιδια
το θεμα να μεινει στα πλαισια της γειτονιας, οτι συνελευσεις γινουν να γινουν στην γειτονια για δυο λογους
1 για να δουν οι φασιστες της γειτονιας οτι υπαρχει κοσμος που αντιτιθεται σε λογικες και πρακτικες φασιστικες
2 για να νιωσουν ασφαλεις οι μεταναστες κια οι κατοικοι που διαφωνουν με φασιστικες πρακτικες και να συμμετεχουν στισ οποιες διαδικασιες αποφασιστουν για παιρετερω δραση
εγω αν γινοταν κατι τετοιο στην δικη μου γειτονια αυτο θα σκεφτομουνα
αλλα επειδη εσεις ζειτε στην γειτονια εννοειται πως ξερεται καλυτερα-απλα πηρα το θαρρος να πω την γνωμη μου και ευχαριστω για τον χωρο
επισης επειδη ξερω πως λειτουργουν τα δημοτικα συμβουλια καλο θα ηταν να γινει παρεμβαση και εκει (ασχετως αν διαφωνουμε με τους θεσμους αυτους εκει παρευρισκονται και κατοικοι της περιοχης που μπορει να ειναι κοντινοι στισ ιδεες μας, οποτε το να παρεις τον λογο και να μιλησεις σε ενα τετοιο συμβουλιο δεν το βρισκοω ασχημη ιδεα αν μπορουμε με τον λογο να επηρρεασουμε κατοικους τοπικης κοινωνιας)
και παλι συγνωμη για τον χωρο που επιασε το μυνημα μου παιδια αλλα εχω φρικαρει με αυτα που γινονται και ενιωσα αναγκη να γραψω κατι

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε μια χαρά τα λες. Αλλά υπάρχει μια σειρά προβλημάτων. Οι φασίστες ξέρουν πια μια χαρά ότι οι αναρχικοί έχουν δημιουργήσει μια ασπίδα στους μετανάστες όπως επίσης ξέρουν και τι έχουν να αντιμετωπίσουν σε μια ενδεχόμενη "συνάντηση". 2500 άνθρωποι της αντιφασιστικής πορείας του μάη του 2005 και δεν ξέρω πόσοι ξανά στην επερχόμενη αντίστοιχη πορεία του Φλεβάρη, είναι αποφασισμένοι να συντρίψουν κάθε φασιστικό ασπόνδυλο. Εξάλλου ο τρόπος που κινούνται τελευταία τα φασιστοειδή, (έχουν κλείσει τα "γραφεία" τους και χιτ εντ ραν μέσα στο σκοτάδι) δείχνει το μέγεθος της φρασυδειλίας τους όπως επίσης και την απώλεια κάθε υποστηριστικού ουσιαστικού κοινωνικού ερείσματος. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας.
Οι μετανάστες είναι φοβισμένοι κι αυτό δύσκολα μπορεί να αλλάξει, ωστόσο, τα πράγματα πια είναι διαφορετικά. Το σπίτι τους θα θωρακιστεί τις επόμενες μέρες και η επικοινωνία μας θα πυκνώσει. Η σχέση των μεταναστών με τους γείτονές τους είναι πολύ καλή.
Η παρουσία κατοίκων στο δημοτικό συμβούλιο είναι ανύπαρκτη και θεωρούμε την όποια παρέμβασή μας εκεί μάταιη. Ο Δήμος είχε δεσμευτεί μετά την πρώτη επίθεση ότι θα βάλει κάγκελα στο σπίτι των μεταναστών, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε
και αδιαφορεί στα τηλέφωνά τους. Δραστηριοποιηούμαστε κοινά με τους πακιστανούς, λύνουμε τα πρακτικά προβλήματα μαζί και δεν έχουμε κανέναν ανάγκη. Δεν χρειάζεται να νομιμοποιούμε το προσχηματικό ανθρωπιστικό ενδιαφέρον των τοπικών αρχοντίσκων. Καλύτερα να τους έχουμε ξεκάθαρα απέναντι μια και έχουν μεγάλες και σαφείς ευθύνες για την κοινωνική κατάσταση στην περιοχή.
Σ' ευχαριστούμε πάντως για το ενδιαφέρον. Έχουμε το νου μας...

Ανώνυμος είπε...

Εσείς που τόσο πολύ κόπτεστε για τους μετανάστες, πόσους μετανάστες έχετε βοηθήσει έμπρακτα οικονομικά και υλικά? Πόσους μετανάστες έχετε φιλοξενήσει στο σπίτι σας? Και η αστυνομία πως θέλετε να είναι? Με νεροπίστολα? Αυτοί φέρουν πιστόλια και εσείς μολότοφ. Μόνο που εσείς τις χρησιμοποιείτε κιόλας. Για να μη σου πω και για τα όπλα που χρησιμοποιούν κατακάθια σύντροφοι σας σαν το Δημητράκη. Όταν ποτέ καταλάβετε την εξουσία καταργήστε την αστυνομία. Μέχρι τότε τουμπεκί ψιλοκομμένο χουλιγκανοπρεζάκιδες. ΟΚ?
Στην τελική πηγαίνετε στη Βόρεια Κορέα να περάσετε ωραία εάν δε σας αρέσει εδώ κουκουλωμένες λέπρες...

Xpapathan είπε...

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ,ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗ ΘΕΩΡΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΡΙΚΑΛΕΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΝΑΙΤΙΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΑΡΑΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

gia ton proteleftaio ton vlaka den exo na po tipota...
oso gia ton teleftaio as hsoun ekei na evlepes oti polles fores afta pou fantazoun eksopragmatika einai alhthina...
kai afou den pisteveis emas tous kakous anarxikous, mporeis poly efkola o idios na pas sth geitonia ekei kai na rothseis...
yphrxan anthropoi ekeinh thn ora pou kathontan se ena magazi (souvlatzidiko) an thimamai kala pou ta exoun dei ola. pigaine loipon na tous rotiseis...

Ανώνυμος είπε...

Ο μπάτσος ο αναρχογάμης(!) δίνει την καλύτερη απάντηση στον φίλο Χρήστο όσον αφορά την ελληνική δημοκρατία και τους ένοπλους φρουρούς της. Και για να προλάβουμε το επιχείρημα για εξαιρέσεις πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι από τους 21 αστυνομικούς που βρέθηκαν απέναντι σε 10 στην αρχή συντρόφους "οι αναρχογάμηδες" ήταν συντριπτική πλειονότητα ανάμεσά τους και ο πιστολάς. Εξάλλου το περσινό βίντεο με τα βασανιστήρια στους μετανάστες και η απλότητα της ομολογίας για το μέγεθος, την αποδοχή και την γενίκευσή τους στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας από τον βασανιστή κατηγορούμενο μπάτσο, είναι νομίζουμε άκρως αφοπλιστική...Ας μην μιλήσουμε για ζαρντινιέρες και διάφορα άλλα ευτράπελα.
Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν είναι στην κουλτούρα μας να παρουσιαζόμαστε ως θύματα της κρατικής καταστολής. Προφανώς και είμαστε επιθετικοί προς τις δυνάμεις κοινωνικού ελέγχου και καταστολής (οι "αναρχογάμηδες μπάτσοι" έχουν επίγνωση του γεγονότος...) Τη συγκεκριμένη στιγμή ωστόσο στόχος μας ήταν να μείνουμε στον χώρο ως περιφρούρηση για τους πακιστανούς. Αυτό ήταν που εξόργισε τις κρατικές συμμορίες που πολύ θα ήθελαν τους πακιστανούς όπως και μετά την πρώτη επίθεση ανυπεράσπιστους, μόνους και φοβισμένους. Θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αναγκάσουν τους μετανάστες να σηκωθούν να φύγουν συμπληρώνοντας έτσι την χυδαία επιθετικότητα των φασιστοειδών.
Τα πράγματα όμως έχουν πάρει άλλη τροπή ανεπιστρεπτί. Τίποτε πια δεν θα μένει αναπάντητο. Η ασυλία των ένστολων αναρχογάμηδων και των θρασύδειλων φασιστοειδών τελείωσε.

Ανώνυμος είπε...

Synexiste tin prospathia kai to Aigalew tha sthrizei osous aksizoun.

tha varaei osous prosvaloun ta panta me oplo tin koinwnikh aspida tous.

tha prostateuei-symmetexei-ypswnei oso pio pshla to afhnoun oi pylwnes ths DEH to idewdes tou stixoiwdous sevasmou stous sympolites aneksarthtws synhthiwn kai ethnikothtas.

auta ta oliga.

Ανώνυμος είπε...

μπατσε αναρχογαμη,εισαι απιστευτα προβλεψιμος!παρολη την υπερπροσπαθεια σου να συνταξεις μια παραγραφο απευθυνομενος προς ολους εμας τους κατ'εσε χουλιγκανοπρεζακηδες,δε μπορεσες να ξεφυγεις απο τη βλακεια...το οτι σε ολη τη παραγραφο δε λες τιποτα για το περιστατικο και την επιθεση των φασιστων ,υπογραφει την αμετροεπη βλακεια σου.και πως να μη συγκρατηθεις και να γραψεις ενα μπουρδολογημα σαν κι αυτο περιπλεκοντας ν. κορεα,δημητρακη,μολοτοφ,πρεζα,και τα υπολοιπα επιχειρηματα σου,μιας που θεωρεις οτι η επιθεση στους μεταναστες απο κρατικες(βλεπε ΕΛ.ΑΣ),και παρακρατικες συμμοριες θεωρειται καθ'ολα λογικη και δικαιη;δεν αμφιβαλλω καθολου για το οτι εισαι μπατσος,αξιο τεκνο του ελληνικου κρατους,για το αναρχογαμης ομως,ασε με να αμφιβαλλω...για ολα τα εγληματα που διαπραττετε ειτε καλλυμενοι απο τον κρατικο μανδυα ,ειτε με τη ταμπελα των "αγανακτισμενων πολιτων",γασιστες κρυφοι και φανεροι,θα μας βρειτε μπροστα σας

Σύντομο ανέκδοτο:

Σύντομο ανέκδοτο:
Φεύγουν οι πυλώνες της ΔΕΗ από το Αιγάλεω