Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Για τους γύπες της Δημοτικής Αστυνομίας

Τον τελευταίο μήνα, και μαζί με τον ερχομό της άνοιξης, έχουν κάνει και πάλι την εμφάνισή τους, στους δρόμους του Αιγάλεω, οι γύπες της Δημοτικής Αστυνομίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουμε αναφορά στη μίζερη αυτή κατασταλτική-εισπρακτική συμμορία. Μια συμμορία επανδρωμένη από ανθρωπάκια -ανθυπομπάτσους- που τις περισσότερες φορές αντλούν από τη στολή και την εξουσία προεκτάσεις της μικροαστικής τους ματαιοδοξίας: δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς ιστορική προϋπηρεσία εξουσιαστικού κύρους, που αν δεν τους σεβόμαστε θα προσπαθήσουν πολύ να τους φοβόμαστε...
Αυτή η ένστολη συμμορία, πέρα από το αξιολύπητο λειτούργημα του να περιφέρεται και να κόβει κλήσεις σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, τον τελευταίο καιρό επιδίδεται σε νταηλίκια, σε σόου μαγκιάς που εκτυλίσσονται σχεδόν καθημερινά στην πλατεία του ΜΕΤΡΟ όπου μετανάστες μικροπωλητές απλώνουν τις πραμάτειες τους. Δεν φτάνει λοιπόν σ’ αυτά τα ανθρωπάκια μόνο το ότι η ίδια τους η παρουσία (ακόμη και όταν εποχούμενοι περνούν φευγαλέα από την κεντρική πλατεία) κάνει τους μετανάστες να μαζεύουν όπως όπως τις πραμάτειες τους και να τρέχουν φοβισμένοι. Και ας μην έχουν σκοπό να τους συλλάβουν. Σκοπός τους είναι να κάνουν παραστάσεις τσαμπουκά, στέκονται στη μέση της πλατείας και φωνάζουν μηρυκάζοντας την θρασυδειλία τους: “Ξέρεις πώς θα σε πάρουν αν σε ξαναδώ εδώ” ή “Μην με κοιτάζεις έτσι γιατί ξέρεις που θα βρεθείς”. Έπειτα, με το ύφος της ευχαρίστησης που τους προσέδωσε το κραυγαλέο τους Τίποτα, περιφέρονται σε όλη την πλατεία φαντασιώνοντας, αν όχι δάφνες και χειροκροτήματα από τους περαστικούς, τουλάχιστον ένα νεύμα κοινωνικής αποδοχής.
Γλίσχρες ασκήσεις! Του εξευτελισμού, της περίσσιας μαγκιάς και του καβατζωμένου τσαμπουκά, των ειρωνικών χαμόγελων που τρέφονται από πράξεις ταπείνωσης . Πρόκειται για την αίσχιστη μιζέρια του να ρίχνεις σφαλιάρες στους ανυπεράσπιστους, να τους προσβάλλεις και να τους ταπεινώνεις, να τους τρομάζεις και να παίζεις με τη δυστυχία τους και αυτό να σημαίνει ότι «κάνεις καλά δουλειά σου». Εξάλλου, και οι ναζί στη δίκη της Νυρεμβέργης δήλωναν ότι «εκτελούσαν εντολές» στα κρεματόρια…

Μάλιστα... Όταν λοιπόν αυτά τα ανθρωπάρια, θα διαπομπεύονται κοινωνικά ας γνωρίζουν ότι δεν είναι «δουλειά» να παίζεις με την δυστυχία των άλλων. Είναι επιλογή και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Μια συμμορία επανδρωμένη από ανθρωπάκια -ανθυπομπάτσους- που τις περισσότερες φορές αντλούν από τη στολή και την εξουσία προεκτάσεις της μικροαστικής τους ματαιοδοξίας: δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς ιστορική προϋπηρεσία εξουσιαστικού κύρους, που αν δεν τους σεβόμαστε θα προσπαθήσουν πολύ να τους φοβόμαστε... "

Κάποιες σκέψεις στο άρθρο σας. Ξεκινώ με τη φράση "τις περισσότερες φορές αντλούν από τη στολή και την εξουσία προεκτάσεις της μικροαστικής τους ματαιοδοξίας". Η αναφορά "τις περισσότερες φορές" δείχνει ότι παραδέχεστε ότι δεν είναι πάντα έτσι. Αν κάποτε προσπαθήσετε να κάνετε σοβαρότερη προσέγγιση στο θέμα, θα δείτε ότι στην πραγματικότητα δεν είναι σχεδόν ποτέ έτσι. Μικροαστική ματαιοδοξία: χαρακτηριστικό των σύγχρονων Ελλήνων εν γένει, ή ειδικό χαρακτηριστικό αυτής της ειδικής ράτσας ανθρώπων, των δημοτόμπατσων; Η στολή, και η (όποια) εξουσία: Την εξουσία την προσδίδουν οι νόμοι το κράτους, πώς θα εφαρμοστεί μια οποιαδήποτε αρμοδιότητα, χωρίς την αντίστοιχη εξουσία; Ένας ελεγκτής τρόλεϊ για να κόψει πρόστιμο σε κάποιον που δεν φέρει εισιτήριο, δεν χρειάζεται την αντίστοιχη εξουσία; Η παραπλανητική χρήση της λέξης για να ταυτιστεί με την κατάχρηση εξουσίας είναι επιτυχής.

"χωρίς ιστορική προϋπηρεσία εξουσιαστικού κύρους": εσείς ως αναρχικοί δικαιούστε να χρησιμοποιείτε αυτό το επιχείρημα, όμως εκτεταμένη χρήση (κατάχρηση μάλλον) κάνουν και οι "δημοκράτες" συμπολίτες μας, ώστε να μειώσουν όσο μπορούν αυτή την υπηρεσία κι να δικαιολογήσουν το όποιο αδίκημα στο οποίο υποπίπτουν, και μιλάω για απλά αδικήματα όπως η αντικοινωνική στάθμευση στο πεζοδρόμιο. Το λοιπόν να βεβαιωθεί μια τέτοια παράβαση από την Τροχαία είναι ανεκτό, γιατί αυτή έχει "ιστορική προϋπηρεσία εξουσιαστικού κύρους", το να βεβαιωθεί η ίδια ακριβώς παράβαση από τη δημοτική αστυνομία θα τύχει αντιμετώπιση του τύπου "κλήση για εισπρακτικούς λόγους", "κλήση για να βγάλουν τα κόμπλεξ τους" κ.ο.κ. Δηλαδή θα προτιμούσατε να έχει η δημοτική αστυνομία "ιστορική προϋπηρεσία εξουσιαστικού κύρους" για να γίνει αποδεκτή η δράση της; Πιο πολύ σαν αντίφαση μου κάνει αυτό.

"αν δεν τους σεβόμαστε θα προσπαθήσουν πολύ να τους φοβόμαστε". Ο σεβασμός είναι καθαρά θέμα παιδείας του καθενός και προσωπικής αξιοπρέπειας προπάντων. Είτε παρακινείς τον άλλον να σέβεται τον οποιοδήποτε, είτε όχι, είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Αλλά ποιος θα προσπαθήσει να τον φοβούνται; Και γιατί; Η δημοτική αστυνομία δρα στα πλαίσια μιας τοπικής κοινωνίας κι εφαρμόζει τις όποιες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που εκλέγουν οι δημότες. Γιατί λοιπόν θα προσπαθήσει να εμπνέει φόβο; Υποτίθεται πως η δράση της είναι συναποφασισμένη από το σύνολο των δημοτών. Αλλά βέβαια εσείς ως αναρχικοί φαντάζομαι πως δεν θα αποδέχεστε ούτε τις δημοκρατικές διαδικασίες σε τοπικό επίπεδο.

"το αξιολύπητο λειτούργημα του να περιφέρεται και να κόβει κλήσεις σε σταθμευμένα αυτοκίνητα" Ξεχάσατε τη λέξη "παράνομα" πριν το σταθμευμένα. Ή ίσως εντέχνως την πασαλείψατε. Αξιολύπητο λειτούργημα; Αν ο αδερφός σου μείνει ανάπηρος ίσως κάποτε αλλάξεις γνώμη.

"Δεν φτάνει λοιπόν σ’ αυτά τα ανθρωπάκια μόνο το ότι η ίδια τους η παρουσία (ακόμη και όταν εποχούμενοι περνούν φευγαλέα από την κεντρική πλατεία) κάνει τους μετανάστες να μαζεύουν όπως όπως τις πραμάτειες τους και να τρέχουν φοβισμένοι. Και ας μην έχουν σκοπό να τους συλλάβουν."
Εδώ δεν κατάλαβα. Δηλαδή ποιο είναι το απευκταίο εδώ; Έχουμε παράνομους μικροπωλητές και είναι εύλογο ότι όταν γίνεται έλεγχος/περιπολία αποχωρούν. Γιατί ο νόμος προβλέπει ότι τα εμπορεύματα τους πρέπει κατάσχονται. Θα προτιμούσατε δηλαδή να έχουμε κυνηγητά και να γίνουν ακριβώς οι ενέργειες που προβλέπει ο νόμος; Ο οποίος νόμος δεν αποφασίζεται βέβαια από τη δημοτική αστυνομία, αλλά από τη Βουλή των Ελλήνων. Ίσως εσάς το όραμα σας να είναι δρόμοι αποκλεισμένοι και πεζοδρόμια πλήρως κατειλημμένα από εμπορεύματα παράνομων μικροπωλητών... που καταφέρνουν έτσι να αποκτούν τα απαραίτητα προς το ζην. Οι συνέπειες για την τοπική αγορά απαιτούν συζήτηση, δεν μπορεί να γίνει εδώ. Το ερώτημά μου όμως είναι, αν αφεθούν ελεύθεροι να πουλάνε όλοι, δεν νομίζετε πως είναι θέμα χρόνου να πολλαπλασιαστούν και στο τέλος να είναι οι μικροπωλητές όσοι και οι δημότες που βρίσκονται στην οδό; Ποιος θα πρωτοπουλήσει και θα επιβιώσει τότε; Η μεταναστευτική πολιτική απαιτεί πολλή κουβέντα και δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοτική αστυνομία, αλλά με την εκάστοτε κυβέρνηση. Νομίζετε ότι θέλουμε να ασχολούμαστε με μικροπωλητές; Σας αποκαλύπτω ένα μυστικό κύριοι, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ. Μακάρι να αλλάξει ο νόμος. Αυτό έχει κατατεθεί και συνδικαλιστικά. Κατηγορείτε όμως τη δημοτική αστυνομία η οποία υποχρεωτικά εφαρμόζει με πολύ μαλακό τρόπο αυτή την αρμοδιότητα. Αν η αρμοδιότητα επιστρέψει στην ΕΛΑΣ, να δω ποιον θα κατηγορείτε. Θα μιλάτε τότε για "παραστάσεις τσαμπουκά"; Αλλά τότε οι παραστάσεις θα ολοκληρώνονται στις κλούβες... Κι επειδή έχετε χάσει κάποια επεισόδια (λέμε τώρα, μάλλον απλά δεν το παραλείπετε), ο πραγματικός τσαμπουκάς προέρχεται από τους αλλοδαπούς, που παρά την επίγνωση της παρανομίας τους, με την παρότρυνση κάποιων "δημοκρατικών" συμπολιτών μας προσπαθούν να βγουν και από πάνω. Δηλαδή μιλάμε για αποθράσυνση. Ο ρόλος σας είναι βέβαια να αντιστρέφετε την πραγματικότητα... βολεύει πιο πολύ τον δικό σας ρόλο αυτό.

"Έπειτα, με το ύφος της ευχαρίστησης που τους προσέδωσε το κραυγαλέο τους Τίποτα, περιφέρονται σε όλη την πλατεία φαντασιώνοντας, αν όχι δάφνες και χειροκροτήματα από τους περαστικούς, τουλάχιστον ένα νεύμα κοινωνικής αποδοχής."
Μη σου πω χύν... κιόλας. Έλεος!


Εξάλλου, και οι ναζί στη δίκη της Νυρεμβέργης δήλωναν ότι «εκτελούσαν εντολές» στα κρεματόρια.
Η πιο ατυχής στιγμή στο προσεγμένο κείμενο σας. Παράταιρη σύγκριση μεταξύ στρατιωτών και δημοτικών υπαλλήλων. Μεταξύ ενός φασιστικού καθεστώτος και μιας εκλεγμένης κυβέρνησης. Μεταξύ ενός ειδεχθούς εγκλήματος κι ενός αδικήματος. Η δημοτική αστυνομία που "δυναστεύει" τους μετανάστες όπως οι ναζί σκότωναν τους εχθρούς τους. Παρομοίωση για γέλια ή για κλάματα...

"Είναι επιλογή και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί…"
Σαφώς και είναι επιλογή το να δουλέψεις στη δημοτική αστυνομία. Μια υπηρεσία που με τη βοήθεια των πολιτών μπορεί να προσφέρει ώστε η πόλη να γίνει πιο καθαρή, πιο ασφαλής (όχι από την άποψη της εγκληματικότητας, από την άποψη της προσβασιμότητας), πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη. Που θα διαχειρίζεται τα θέματα που προκαλούν δυσλειτουργία στην πόλη. Θέματα όπως πρόστιμο σε όσους πετάνε μπάζα στα πάρκα επειδή έτσι γουστάρουν. Που σταθμεύουν οπουδήποτε γιατί δεν θέλουν μεν να αποχωριστούν το όχημά τους και για την παραμικρή μετακίνηση, βαριούνται δε να βρουν μια νόμιμη θέση στάθμευσης. Που ασχολείται με την ελεγχόμενη στάθμευση όπως σε όλον τον κόσμο, μια αρμοδιότητα με εισπρακτικό μεν χαρακτήρα που όμως συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των δρόμων κι έχει βελτιώσει την κυκλοφορία, αλλά και τους χρόνους διέλευσης των ΜΜΜ. κ.ο.κ.
ΚΙ ΕΔΩ ΕΡΧΕΣΑΙ ΕΣΥ, Ο ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΡΟΛΟ. ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΕΥΘΕΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΙΑΣ ΔΗΜ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΟΣΔΙΔΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟΘΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ - ΔΗΘΕΝ- ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ. Πόσες φορές πολυάριθμες ομάδες δήθεν αναρχικών έχουν επιτεθεί με ξύλα και λοστούς σε άοπλους συναδέλφους; Στην Αθήνα μόνο θυμάμαι τρεις. Με τον τρόπο σας λοιπόν συμβάλλετε κι εσείς να επικρατήσουν απόψεις που συναντάμε στους χώρους του ΛΑΟΣ, της Χρυσής Αυγής, και μικρής μερίδας κυβερνητικών βουλευτών. Αλλά γιατί να προβείτε σε μια τέτοια πράξη; Μα ακριβώς γιατί σας βολεύει: τότε μπορεί να δικαιολογηθεί πιο εύκολα ο ρόλος σας! Να πείσετε και κάναν άλλον για το στρατοκρατικό χαρακτήρα της πολιτείας μας. Στον οποίο έντεχνα έχετε συμβάλλει να δημιουργηθεί.

Υπογράφει (αν τελικά το δημοσιεύσετε) ένας "ανθυπομπάτσος" που δεν θέλει να πάρει προαγωγή σε μπάτσο. Και δεν τίθεται και θέμα να πάρει.

από την πρωτοβουλία είπε...

Η φράση: "τις περισσότερες φορές" που χρησιμοποιήθηκε στην ανάρτηση (καλά το κατάλαβες) προσπαθεί να είναι ακροβοδίκαιη ενάντια στη λογική της συλλογικής ευθύνης. Αναφερόμαστε, ωστόσο, -αντίθετα με σένα- σε ελάχιστες εξαιρέσεις και μάλιστα με υποθετικό χαρακτήρα μια και η σφαίρα της εμπειρίας μας είναι συντριπτικά γεμάτη από κωλοπαιδαρισμό. Η κλασσική μικροαστική ματαιοδοξία συναντάει μια ιδιότυπη επιθετική έκφραση στο ένστολο συνάφι σας. Μια αιχμηρή έκφραση... Και παρότι πιάνεις πουλιά στον άερα όταν πρέπει να δικαιολογήσεις τις επιλογές σου, κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ότι το πρόβλημά μας είναι η ίδια η εξουσία παρότι κραυγάζει στα πολιτικά μας χαρακτηριστικά. Άσε λοιπόν στην άκρη τους ελεγκτές και τα φτηνά παραδείγματα. Είμαστε σαφείς και με το παραπάνω και δεν υπάρχει καμία παραπλάνηση...

Η φράση "χωρίς ιστορική προϋπηρεσία κύρους" δεν αναφέρεται ως μειονέκτημα ή πλεονέκτημα αλλά ως ερμηνεία κατανόησης. Η αντίφαση υπάρχει στα δικά σου επικοινωνικά εργαλεία κι όχι στα δικά μας.

Ο σεβασμός κατακτιέται... Αυτή είναι η φράση κλειδί. Και σεις υπολείπεστε κατά πολύ μιας τέτοιας αποδοχής. Διορισμένοι άνθρωποι είσαστε... Η δημοκρατία έχει πρόβλημα και μια ρηγμάτωση των δικών της δομικών προβλημάτων προβάλλεται και στην δική σας περίπτωση. Εμείς είμαστε υπέρ της ελευθερίας και όχι υπέρ της δημοκρατίας. Για τη διαφορά σε παραπέμπουμε σε κλασσικά εγχειρίδια πολιτικής ιστορίας και φιλοσοφίας.

Σωστά διαβάζεις. Το παράνομη λείπει από τη στάθμευση γιατί είναι αμφισβητήσιμο κατηγορούμενο δίπλα σε ένα μαλακισμένο ουσιαστικό. Αδέλφια μου πεθαίνουν σωρηδόν από εργολαβικές κακοτεχνίες, από εργατικά "ατυχήματα", από έναν άρρωστο πολιτισμό του οποίου εσείς δεν επιλύετε κανένα πρόβλημα αλλά είστε φτηνοί υπηρέτες αυτών που τον διαχειρίζονται.

Παρότι είσαι έξυπνος έχεις περάσει στο να αυτοπεριορίζεις επιλεκτικά τους διανοητικούς σου ορίζοντες. Ποιά είναι η δουλειά σου; ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΟ ΑΔΙΚΟ. Γι΄αυτό διατυπώνεις ασυναρτησίες για την βουλή των ελλήνων και τις αποφάσεις της την ίδια στιγμή που ζητάς -συνδικαλιστικά- να αλλάξουν αυτές οι αποφάσεις της ως εσφαλμένες. Μέχρι λοιπόν να αλλάξει ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ; Με τους δυστυχείς τους οποίους οι υψηλοί σας οι προϊστάμενοί ξερίζψωσαν από τη γή τους; Κι αυτή είναι μια απλή πιστοποίηση της αθλιότητάς σου... Επί προσωπικού πιά κι ας μην "προαχθείς" ποτέ. Δεν χρειάζεται... Τις κατάλληλες στιγμές θα κάνεις πλάτη στους "οξύθυμους" συανδέλφους σου δείχνοντας κατανόηση...

Εσύ έγραψες για νόμους που άλλοι αποφασίζουν και συ εκτελείς. Ποιά είναι η διαφορά σου από τους στρατιώτες; Ποιά είναι η διαφορά των ναζί από σένα όταν καταδιώκεις μετανάστες κραυγάζοντας ενάντια στην πρώτη κοινωνική κατακραυγή: "εγώ τη δουλειά μου κάνω";

Εγώ λεω να σοβαρευτείς και να μην γράφεις μαλακίες για καθαρή πόλη, όμορφη και ανθρώπινη γιατί μας διαβάζει κόσμος και εκτίθεσαι. Υπηρετείς αυτούς που ρημάζουν την πόλη και φυτεύουν στις ζαρντινιέρες της Ιεράς Οδού κάνα θάμνο για το θεαθήναι. Πλάκα κάνεις; Η συμφόρηση των δρόμων στο Αιγάλεω οφείλεται καθαρά στην κρατική και δημοτική πολιτική. Είναι τυχαίο ότι όοοοολα τα λεωφορεία που περνούσαν από την Ιερά Οδό κατεβαίνουν στην Παπαναστασίου (στην ουσία έναν παράδρομο) για να εξυπηρετήσουν το ΙΚΕΑ; Η κυκλοφορία δεν έχει βελτιωθεί από την γελοία παρουσία σας. Ίσα ίσα στο Αιγάλεω σας έχει στη μπούκα ακόμη κι ο εμπορικός σύλλογος της περιοχής. Ρώτα και θα μάθεις...
Όπως πρέπει να μάθεις και μερικά πράγματα και για την κοινωνική αντιβία, για την κοινωνική διαλεκτική, για τον αγώνα της κατάκτησης της συνείδησης της ελευθερίας που περνάει από πάνω απόπ ό,τι την περιορίζει (όχι με ατομικά κριτήρια έτσι; σε προλαβαίνω: με προσωπικά και κοινωνικά)...

Η οπλοφορία σας έχει τεθεί ως απαίτηση από τους προϊσταμένους σου. Και από τους συναδέλφους σου για να αποκτηθεί επιτέλους η ευθυγράμμιση εξουσιαστικού ύφους και "υλικοτεχνικής υποδομής".

Το πόσο δήθεν αναρχικοί είμαστε μπορείς να το διαισθανθείς από τον λόγο, τη στάση και από την έμπρακτη αγωνία που χαρακτηρίζει όλο αυτό το ιστολόγιο (αν όχι ρώτα και λίγο... τί είναι το Αιγάλεω... μια αγκαλιά τόπος είναι). Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι η δική σου "ευαισθησία" ξεπουλιέται σε λογικές τιμές ενώ η δική μας αξιοπρέπεια ανασαίνει μέσα από την ανιδιοτέλεια.

Και προφανώς γράφεις Ιστορία όταν διατυπώνεις τη φράση: "...να πείσετε και κάναν άλλο για τον στρατοκρατικό χαρακτήρα της πολιτείας μας". Εμείς να πείσουμε για τον στρατοκρατικό χαρακτήρα; Κι όχι εσύ ένα τρανταχτό υπόδειγμα; Ένας ένστολος; Μη τυχόν και είστε απελευθερωτικός στρατός; Μήπως είστε πολιτοφύλακες των επαναστατικών σοβιέτ και σας έχουμε παρεξηγήσει;

Κρίμα που δεν τίθεται θέμα να πάρεις προαγωγή. θα ήσουν χυδαίος αλλά τουλάχιστον όχι φτηνός όπως οι άλλοι...

Ανώνυμος είπε...

Καλα,οι αλλοδαποι να πανε να γαμηθουν,γαμιωλογανε απο 10 παιδια στις μπανανοχωρες τους και τους στελνουν μαζικα ευρωπη,να τους πατε καποτες.
Οσο για την δημοτικη αστυνομια αν ειστε αντρες με αρχιδια και οχι αναρχες του πληκρολογιου,θα καθαριζατε σε καθε περιπτωση....
Στο lidl αιγαλεω στην ιερα οδο γραψαν ενα παππουλη που ειχε παρκαρει κοντα στο σχολειο......Του λεω σκιστο,δεν μετραει.Πεταγετε ο αφισοκολητης δημοτικος-μαλακας-παρακατι-μπατσος και μου λεει "εσεις στην δουλεια σας",παω κατα πανω του παρα κατι κουτουλια και του λεω "ποιος εισαι εσυ ρε καραγκιοζη που θα μου πεις που θα παω?"γυρναει στον αλλον στο αμαξι και λεει "παρε την αστυνομια",οποτε του λεω "βλεπεις ποσο ανυπαρκτος εισαι?"
ο εξυπνος στο περιπολικο ειπε "γιατι να παρω δεν εγινε κατι"."παω να ψωνισω στο σουπερ μαρκετ,φερε να με συλλαβουν
μεχρι να βγω.....Οταν βγηκα μετα απο λιγο φευγανε με το αμαξι,και το
εκραζα "αφισοκολητη" και γελαγε αρκετος κοσμος γυρω........

Σύντομο ανέκδοτο:

Σύντομο ανέκδοτο:
Φεύγουν οι πυλώνες της ΔΕΗ από το Αιγάλεω