Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Σενάρια κατασταλτικής φαντασίας!

Μετά την επίθεση που δέχτηκε το 1ο ΑΤ Αιγάλεω έχουν δημοσιευτεί διάφορα σενάρια από μερίδα των ΜΜE στα οποία εμπλέκεται η Πρωτοβουλία Αναρχικών Αιγάλεω. Η Πρωτοβουλία σύμφωνα «με πληροφορίες της Κρατικής Ασφάλειας» χρεώνεται όλη την πολιτική παραβατικότητα των δύο τελευταίων χρόνων στο Αιγάλεω και μάλιστα με την επισήμανση ότι ενεργούσε και ενεργεί αναλαμβάνοντας την ευθύνη με διαφορετικά κάθε φορά ονόματα… οργανώσεων. Επιπλέον, αναφέρεται ότι αμέσως μετά την επίθεση που δέχτηκε το αστυνομικό τμήμα έγιναν έρευνες σε σπίτια 9 μελών της Πρωτοβουλίας, από τα οποία, βέβαια, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Κρατικής Ασφάλειας, οι «ύποπτοι» περιέργως έλειπαν! Τέτοιοι έλεγχοι, φυσικά, δεν έγιναν!

Είναι φανερό ότι, με αφορμή την τελευταία επίθεση στο αστυνομικό τμήμα, δρομολογείται ένα σχέδιο κρατικής καταστολής που στοχεύει την Πρωτοβουλία και που, όπως πάντα στην σύγχρονη ιστορία της καταστολής, ξεκινά με την δημοσίευση διαφόρων φανταστικών σεναρίων με σκοπό να δημιουργήσει τέτοιες εντυπώσεις ούτως ώστε να λειάνει το έδαφος για τις επερχόμενες διώξεις.

Η όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, της κρατικής καταστολής και του κοινωνικού ελέγχου είναι αρκετή για να πυροδοτήσει κάθε μορφής κοινωνικές αντιστάσεις. Στο Αιγάλεω, μια παραδοσιακή λαϊκή συνοικία πάνω στην οποία έχουν χαραχτεί οι χειρότερες συνέπειες των κυριαρχικών επιλογών, η πολιτική παραβατικότητα έχει μια ιστορία πολύ μεγαλύτερη της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Αιγάλεω και θα συνεχίσει να έχει ακόμη και μετά από ενδεχόμενη διάλυση της. Η Πρωτοβουλία δεν έχει καμία διάθεση να αναλάβει την εργολαβία όλων των αντικαθεστωτικών δράσεων στο Αιγάλεω επειδή αυτό θέλουν τα σενάρια της Κρατικής Ασφάλειας. Αναλαμβάνει την ευθύνη των δικών της επιλογών που είναι αλήθεια ότι έχουν κατοχυρώσει ήδη έναν σοβαρό παρεμβατικό πολιτικό λόγο στην περιοχή. Αυτή η αλήθεια είναι που ενοχλεί την Κρατική Ασφάλεια και τα ιδεολογικά της φερέφωνα. Αυτή η αλήθεια είναι που πρέπει να δημιουργήσει ένα κοινωνικό ανάχωμα στην ασυδοσία των κρατικών και παρακρατικών συμμοριών.

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αιγάλεω

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ατομα του χωρου σας δεν ειναι που κανουν τετοιου ειδους επιθεσεις?Τουλαχιστον ας ειστε αντρες να παραδεχτειτε οτι το κανατε εσεις και οχι ΚΟΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Φασιστάκο μάθε ελληνικά και ξαναδιάβασε.Το οτι εσυ μπορεί να δουλεύεις σε επιπλάδικο π.χ. δεν σημαίνει οτι όλα τα όμοια σου ασπόνδυλα κάνουν το ίδιο.

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχα Βρε Ουστ Απο Δω!!!!!!
Διανοητικο καλεσμα προς τα αδερφια μας τους Εθνικιστες: Εχουμε μια χειροποιητη ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΚΛΙΤΣΑ ενος περιεργου Ιταλου χαμογελαστου γερακου σε μια περσινη αποδραση μας στην Β. Ιταλια... Τι να πουμε Εργο τεχνης. Η ιστορια που την βαραινει ειναι αξιολογη και διδακτικη συναμα... εχει στραβωσει το κατω μερος της οταν Κυνήγησε κάτι κλεφτοκοτάδες μιας οικογένειας ακροδεξιών φρονημάτων?!!!?@$% Λένε οι παλαιότεροι πως η συγκεκριμένη ΓΚΛΙΤΣΑ έχει και μια μικρη και ισως ασήμαντη για καποιους προϊστορία καθώς ο παππούς του γεράκου την έχει χρησιμοποιήσει και σε άλλα κεφάλια ομοϊδεατών σας στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Γεφυριστές είπε...

Για τον πρώτο ανώνυμο και την άποψη που εκφράζει. Κακό δεν είναι να λες τη σκέψη σου. Ίσως να αποτελέσει και αρχή διαλόγου. Κακό είναι να μπερδεύουμε τους "χώρους" με τα κοτέτσια. Και καλά βρε ανώνυμε δηλαδή οι γυναίκες δεν έχουν κότσια; Άντε σου χαρίζω τους παρακάτω στίχους του αγαπημένου Τάσου.

"Καιρός ν' αλλάξει η κατάσταση Ερώτηση πρώτη:
Γιατί δεν μας παρακολουθεί η Αρχή; Τί καί γιατί δεν φοβάται; Αφορά: να ξεσκεπάσουμε τρελλούς που κρατάνε τα σκήπτρα

Τα θυμούνται όλα, γι' αυτό δεν ξέρουν τίποτε"

Του Τάσου Σκορδάκη από την συλλογή που αναφέρετε σε προηγούμενη ανάρτησή σας.

Σύντομο ανέκδοτο:

Σύντομο ανέκδοτο:
Φεύγουν οι πυλώνες της ΔΕΗ από το Αιγάλεω