Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Η μισή μας καρδιά στην Π. Ράλλη βρίσκεται...


Το σχέδιο σήμερα περιελάμβανε νέους χειρισμούς. Η ουρά πολλών εκατοντάδων μεταναστών στην Σαλαμινίας είχε κοπεί στη μέση από την αστυνομία με την προτροπή προς το δεύτερο κομμάτι να φύγει γιατί δεν πρόκειται να εξυπηρετηθεί. Έχει γίνει αντιληπτό πλέον ότι το κράτος κάθε Παρασκευή "πειραματίζεται" στην προσπάθειά του να χειριστεί αυτή την δύσκολη κατάσταση.

Οι αλληλέγγυοι/ες μαζί με τους μετανάστες προχώρησαν στις 8 το βράδυ στον αποκλεισμό της Π. Ράλλη με αιχμή την απεργία πείνας των μεταναστών στα Χανιά. Το αίτημα των απεργών πείνας για "άσυλο σε όλους" δεν μπορεί παρά να συμπληρώνεται και να ενισχύεται από τους μετανάστες της μητρόπολης στο σημείο εκείνο ακριβώς όπου συντελείται το ίδιο διακύβευμα.


Αυτή τη φορά υπήρχε μεγαλύτερη δυναμική στο δρόμο και μια αποφασιστικότητα που φαίνεται να λειτουργεί αθροιστικά τόσο όσον αφορά από τη μιά πλευρά την οργή τους για την κρατική κοροϊδία και τον ρατσιστικό εξευτελισμό που υφίστανται κάθε εβδομάδα, όσο και από την αντίθετη πλευρά την εμπιστοσύνη προς τους ντόπιους αλληλέγγυους/ες. Φωτιές, οδοφράγματα, μένος.


Ο αποκλεισμός του δρόμου κρατήθηκε μέχρι τις 10 περίπου, μετά μαζεύτηκαν τα πανώ αλλά παρ' όλ' αυτά δεκάδες μετανάστες συνέχισαν τον αποκλεισμό.
Μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κει στην Πέτρου Ράλλη μια εφημερίδα "free press" διοργάνωνε πάρτι με την συμμετοχή των Stereo Nova που προφανώς επανασυνδέθηκαν μετά από πολλά χρόνια ίσως για αυτή τη βραδιά και μόνο. Οι διοργανωτές περίμεναν 7-10.000 κόσμο. Ορδές λοιπόν θεατών αναγκάστηκαν να περάσουν με τα πόδια ανάμεσα από τα οδοφράγματα. Η εικόνα ήταν θλιβερή...


Γύρω στις 11 οι μετανάστες άνοιξαν και πάλι το πανώ για να αποκαταστήσουν την πολιτικότητα του αποκλεισμού προσπαθώντας να περάσουν την αποφασιστικότητα των αιτημάτων τους προς τους εκατοντάδες διερχόμενους.


Μια ακόμη Παρασκευή... Η αλληλεγγύη μας είναι επίμονη. Αμέριστη. Η πληγή της Π. Ράλλη παραμένει ανοιχτή. Το μεγάλο ριζοσπαστικό διακύβευμα είναι αυτή η πληγή να χαίνει στο σώμα του Κράτους κι όχι των μεταναστών...



Οι μετανάστες φωνάζουν για "το άσυλο και τα χαρτιά" την ώρα που το περιώνυμο φιλοθεάμον κοινό των stereo nova διασχίζει αμέριμνο τα οδοφράγματα βαδίζοντας ακάθεκτο προς την περιπόθητη βραδιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σύντομο ανέκδοτο:

Σύντομο ανέκδοτο:
Φεύγουν οι πυλώνες της ΔΕΗ από το Αιγάλεω