Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Νέες θεσεις εργασιας!

"Με διάταξη που κατατέθηκε από την Κυβέρνηση στη Βουλή στο Σχέδιο Νόμου «Δικαιώματα - υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων στις επιβατικές τακτικές θαλάσσιες μεταφορές και άλλες διατάξεις», θεσπίζεται για τη σύζυγο και τα τέκνα των προσώπων που απεβίωσαν από το εργατικό δυστύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος στις 24 Ιουλίου, το δικαίωμα πρόσληψης στο Δημόσιο ή στα Νομικά Πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αυτός κάθε φορά οριοθετείται"
2008 Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών

Κοντά 2 μήνες μετά τις δολοφονίες στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη κι ο κρατικός κυνισμός σε ρόλο διαχειριστή της δυστυχίας έρχεται να "αποζημιώσει" τις οικογένειες με εργασία στους κόλπούς του ίδιου του κράτους.Πέρα απο την προβολή της ηθικής της εργασίας ως ύψιστου κοινώνικού αγαθού απο την πλευρά της κυριαρχίας,διαφαίνεται και η απάντηση των ίδιων των μηχανισμών της:
"Τα θύματα στην υπηρεσία των δολοφόνων".
"Οργή και μόνο για τους δολοφονημένους στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς" η δική μας...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πασιφανές ότι το κράτος, στο βαθμό που δεν μπορεί και δεν θέλει να εγγυηθεί το μπλοκάρισμα των ξεμπροστιασμένων δολοφονιών στη Ζώνη, κάνει ό,τι μπορεί για να βουλώνει τα στόματα. Δημόσιοι υπάλληλοι; Ουάου! Τί μεγαλοψυχία!
Μην τολμήσει κανείς να πει ότι εδώ διατυπώνεται μια στείρα ιδεολογική αντικρατική γκρίνια που αναπαράγει τον εαυτό της.
Οι αστοί οπλίζουν την απληστία τους με την αστυνομία, εκδικούνται αδιάλακτα για τα θύματά τους, ταϊζουν τις φυλακές τους με ανθρώπους που αντιστέκονται και, τώρα πια, διορίζουν τις χήρες και τα ορφανά των θυμάτων τους στο δημοτολόγιο και το ληξιαρχείο.
Απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας του ελληνικού καπιταλισμού...

abbax είπε...

Sou leei, afou oloi afto oneirevontai, mia thesoula, dos tous ekei kai tha ksexasoun oti pethane o pateras tous. Toso noiazontai.

Ανώνυμος είπε...

Πρωτοχιόνια σεπτεμβριάτικα, το 90% των πάγων της Γης στην Ανταρκτική ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ και ειλικρινά θερμές ευχές για περαστικά στους ανανούριστους ενοχοποιητές τής ανθρωπότητας για τις φυσικές κλιματικές αλλαγές, εγωμανείς, με πρώτο τον πολυδιαφημισμένο πάμπλουτο ραδιενεργό γενοκτόνο Γκορ, ψευτοοικολογικές οργανώσεις και κόμματα, που πολεμούν με μανία την αμεσοδημοκρατική, συμφιλιωτική Αυτάρκεια, νομίζοντας ότι θα παρασιτούν ...αιωνίως και ...τιτανικώς...
“Τhe magnetic field emanating from the sun’s poles is much weaker than previously observed. This could mean the upcoming solar maximum period will be less intense than in recent history“: Ο ήλιος έχει 'κρυώσει'.
http://www.jpl.nasa.gov/news/news.cfm?release=2008-106
http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/IMAGES/current.anom.south.jpg
http://canadafreepress.com/index.php/article/4503
http://co2sceptics.com/news.php?id=1771

Ανώνυμος είπε...

"ενας στρατιωτης που τον λεγαν Τζωρτζ Φιουκουμπυ,εφαγε μια σφαιρα στο ποδι στο πολεμο των μποερς ,με αποτελεσμα να του το κοψουν απο το γονατο σ'ενα νοσοκομειο του Κειπ Ταουν.Οταν γυρισε στο Λονδινο,του πληρωσαν 75 λιρες,και εκεινος υπεγραψε ενα χαρτι που ελεγε πως δεν ειχε καμιαν απαιτηση απο το Κρατος..."
μπερτολτ μπρεχτ
τα πρωτα λογια απο το "μυθιστορημα της πενταρας"...
τοτε ηταν 75λιρες αποζημιωση,σημερα ειναι μια θεση (ασφαλους!)εργασιας στο "δημοσιο"...και αμεσως,ξεχνιεται και η αγωνια για να συμπληρωθουν τα ετησια ενσημα για περιθαλψη,ξεχνιεται η ταπεινωση για ενα μεροκαματο,ξεχνιεται ο καρκινος απο τις αναθυμιασεις,ξεχνιουνται οι πουστιες με τα gazfree,ξεχνιουνται οι ιδιοι οι δολοφονημενοι...οι δεικτες των νεκρων ανεβαινουν,ενω αυτοι της ανεργιας,πεφτουν... κατα τ'αλλα,τιποτε δεν εχει αλλαξει.ο πολεμος των αφεντικων βιωνεται καθημερινα και αλλοτε εχει θυματα καλουπατζηδες στα ναυπηγεια,αλλοτε φανταρους,αλλοτε εργατες στα απανταχου φραουλοχωραφα...

Σύντομο ανέκδοτο:

Σύντομο ανέκδοτο:
Φεύγουν οι πυλώνες της ΔΕΗ από το Αιγάλεω